Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,86 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
467,85 Ft
Bitcoin
65,036 $

Újabb figyelmeztetést kapott Magyar Péter

Ezúttal Fekete-Győr András hívta fel a figyelmet arra, hogy Magyar Péter nem a megfelelő módon fogalmazott róluk, de egyelőre nem történt bocsánatkérés.

...svg content...Fotó: Résztvevők a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, Budapesten 2024. április 26-án. A tüntetésen Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Donáth Anna már kifakadt a történtek miatt, és kissé ki is osztotta Magyar Pétert, aki biztos benne, hogy 2026-ban a Tisza Párt fogja nyerni a választásokat. Sőt, szerinte koalíció nélkül lesznek képesek kormányozni, ami kapcsán azért vannak kérdőjelek.

Dobrev Klára, a DK vezetője azt látja maga előtt, hogy Magyar Márki-Zay Péter útjára lépett, aki a legutóbbi választások alkalmával súlyos vereséget szenvedett Orbán Viktor ellen. Hogy valóban Magyar lesz-e a miniszterelnök-jelölt, nem tudni, de reális esély nyílhat rá, mert az egész Tisza Párt róla szól. Kérdés, mennyire állnak készen egy ország irányítására, miután ebben is sokan kételkednek. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Fekete-Győr András volt a következő, aki reagált Magyar éles kritikájára a Momentum kapcsán. Nem hagyta szó nélkül a nyilatkozatot, ami kissé sok volt számára. „Kedves Magyar Péter! Vannak olyan pillanatok, amelyekre mi, szabadságszerető magyarok, feltétel nélkül lehetünk büszkék, amelyekre a legmostohább időkben is jó visszagondolni. 2017 januárjában egy maroknyi lelkes fiatal elhatározta, hogy nem történhet meg az a hazájukkal, hogy néhány NER-oligarcha az olimpia eszménye mögé bújva tönkretegye, kigazdálkodhatatlan kötelezettségvállalásokkal nyomorba taszítsa Magyarországot, elvéve ezzel a jövőjüket, de talán még a gyermekeik jövőjét is.” – olvasható Fekete-Győr posztjában a Facebook oldalán.

A Momentum nem akart olimpiát

Azt mondja, minden nap járták az utcákat, dacolva a hóval, a faggyal, és így tovább, mert nem akartak olimpiát Magyarországon, hallani sem akartak ezekről a tervekről, mely nem mindenkinek volt szimpatikus. „A NOlimpia-kampány során hajtott minket a hitünk, hogy képesek vagyunk megváltoztatni ezt a velejéig korrupt rendszert. Ott és akkor, mindent legyőző erőt adott számunkra, hogy egy ország állt mellénk. Mindössze néhány hét alatt 266 151 hazaszerető magyar ember írta alá az íveket, amelyeket egy pincében rendszereztünk, számoltunk. Minden nap jártuk az utcákat, dacolva a hóval, faggyal, latyakkal, a lejárató kampánnyal, aludtunk a dobozok közt, és álltuk a vitát is. Bárhol, bármikor kiálltunk a vitára.”

„Tisztán emlékszem, épp Fürjes Balázzsal vitáztam, amikor jött a hír, hogy Orbán megijedt és meghátrált, Tarlós Istvánnal visszavonatták az olimpiai pályázatot, nem merték kikérni az emberek véleményét. Egy nagy közös álom vált akkor valóra, nem sokkal utána mégis álomgyilkossággal vádolt meg a Fidesz. Pedig épp a Momentum adta vissza a hazának egy olyan ország álmát, ahol van értelme kiállni a közös jövőnket, ahol van értelme küzdeni a döntés és általában az élet szabadságáért.”

„Én pedig erre mind a mai napig nagyon büszke vagyok. Büszke vagyok, már csak azért is, mert kevés ilyen pillanatot éltünk meg az utóbbi lassan másfél évtizedben. A NOlimpia kétségkívül szíven ütötte a NER-t: háromezer milliárd forint ellopásától, egy potenciális államcsődtől óvtuk meg a hazánkat.”

A Momentum végül megszületett, más kérdés, hogy most pont a Tisza Párt jelenthet súlyos problémákat a pártnak. „Így született meg a Momentum. Egy valódi nemzeti ügy mentén, a jövőnkért fogtunk akkor össze, és futamítottuk meg a Fideszt. A nemzeti ügy akkor és most is annak kivívása, hogy a hatalom ne tudja félresöpörni a magyar polgárok akaratát.”

„A nemzeti ügy nem az olimpia gondolata volt, hanem a nemzet megkérdezése arról, hogy akar-e egyáltalán olimpiát. A Momentum nem bűnben fogant. A Momentum a haza szeretetében született. Mint a Momentum akkori elnöke, határozottan visszautasítom kijelentéseidet. A nyilatkozatod mélyen elszomorít, amit a közösségem és a NOlimpia mozgalomhoz csatlakozó 266 151 magyar polgár nevében is elfogadhatatlannak tartok. Ezek között az akkori tízezrek között sokan vannak olyanok, akik ma a te támogatóid. Ezzel az elhamarkodott kijelentéssel az ő hazaszerető elkötelezettségüket is megkérdőjelezted.”

„Kedves Péter! Az erő mindig a türelemben és a tiszteletben van. Erősnek kell lenni ahhoz is, hogy megértsük egymás szándékait, és pártpolitikai megfontolásból soha senkinek ne vonjuk kétségbe a hazához való hűségét. Én sem vonom kétségbe a tiédet, kérlek Péter, te se vond kétségbe a mi hazaszeretetünket. Az elmúlt hónapokban sok ember látta meg benned a reményt, hogy képes lehetsz új erkölcsi és demokratikus minimumok mentén politizálni, és így megroppantani ezt a mindenkit gúzsba kötő hatalmat. Tömegek kezdtek újra hinni az erejükben.

„Nagy felelősség ez. Ahogy mondani szoktad, árad a Tisza. Hadd emlékeztesselek: a Tisza régen is áradt, sokszor, mindenfelé, összevissza, ha kellett, ha nem. Sokszor hozott bajt, tette tönkre egész életek munkáját is. Én azt mondom, vigyázzunk jobban egymásra, és minden jóérzésű magyarra, nehogy az áradás elmossa a közös értékeinket. Az új Magyarországhoz mindenkire szükség lesz, éljen bármelyik partján ennek a folyónak!”

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.