Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Fagyállóval mérgezte meg apósát, az idős férfi belehalt a szövődményekbe

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 11. - 16:40

Aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt kezdeményezték annak a 35 éves férfinak a letartóztatását, aki idén szeptemberben megmérgezte saját apósát.

A megalapozott gyanú szerint a büntetlen előéletű férfi 2021. szeptember 13-án, délelőtt átadott az apósának egy fagyállót tartalmazó becsomagolt üveget – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Arról azt állította, hogy a sértett szarvasi lakótelepi lakásának postaládája alatt, a sértettnek címezve, egy születésnapi jókívánságot tartalmazó ajándékkártya kíséretében találta. A csomagon lévő, születésnapi üdvözlő szöveget valójában a gyanúsított írta. A férfi a fagyállót azért töltötte az üvegbe és adta át az apósának, hogy az életét kioltsa, annak italozó életmódja és ezzel a családjának okozott fájdalmak megtorlása végett.

A sértett egészségi állapota az etilén-glikol tartalmú folyadék elfogyasztását követően – annak következményeként – romlásnak indult, kórházba került, ahol a mérgezés szövődményei következtében 2021. szeptember 26-án elhunyt.

A férfit a rendőrség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként vonta felelősségre. A Békés Megyei Főügyészség azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert a minősített emberölés életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, ezért fennáll a férfi esetében a szökés, elrejtőzés veszélye.

Tartani lehet attól is az eljárás kezdeti szakaszában, hogy a férfi szabadlábon a bizonyítékok manipulálásával, a tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett, és ma elrendelte a férfi letartóztatását.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.