Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

Orosz alkoholbotrány: 26-ra nőtt a metilalkohol-mérgezésben elhunytak száma

Unsplash
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az orosz hatóságok bejelentették, szombatra 26-ra nőtt azoknak a személyeknek a száma, akik belehaltak a jelöletlen, illegális úton kifőzött szeszes italok által okozott mérgezésbe.

Az Interfax hírügynökség a helyi sajtó értesülései alapján arról írt, a 26 áldozaton kívül további 28 embert még mindig kórházban kezelnek metilalkohol-mérgezés miatt, melynek következtében elképzelhető, hogy sokan az életük hátralévő részére megvakulhatnak.

Soron kívül Még mindig a panelt a leggyorsabb eladni az ingatlanok közül

A rendőrség eddig hat embert vett őrizetbe az illegális úton előállított alkoholos italok forgalmazásának gyanújával. Az egyik férfi elkövető saját otthonában főzte a párlatokat, míg három tettestársa a helyi üzletekbe szállította a jelöletlen üvegeket, ahol értékesítették őket a gyanútlan vásárlóknak.

Oroszországban egyre nagyobb méreteket ölt az alkoholizmus, melynek hatására a függők a lehető legolcsóbb alternatívák után kutakodnak, ezért is van óriási piaca a törvénytelen módon készített szeszes italoknak.

Utoljára 2016 decemberében történt hasonló incidens, akkor a szibériai Irkutszk városában 78-an vesztették életüket azt követően, hogy ittak abból a gyógynövényes fürdő-testápolóból kifőzött kotyvalékból, amely etil-alkohol helyett mérgező metil-alkoholt tartalmazott.