Clouds
21 Budapest
Dollár
359,81 Ft
Euró
389,59 Ft
Font
433,03 Ft
Bitcoin
22,966 $

Mióta itt jártál:

Év végére teljesen megújulhat a székesfehérvári közvilágítás

Fotó: Pixabay
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Bozai István azt kérte, hogy ha bárki problémát tapasztal a közvilágítást illetően, tegyen bejelentést a városgondnokság hibabejelentőjén, vagy a város applikációján.

Az elmúlt időszakban Székesfehérvár több utcájában is arra panaszkodtak a lakók, hogy a közvilágítás kapcsán hibákat és hiányosságokat tapasztaltak, amelynek kapcsán Bozai István városgondok nyilatkozott.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Elmondása szerint az a baj, hogy a város közvilágítása főként 30-40 éves lámpákból áll, s az égők egy idő után kiégnek, ám ezen felül hálózati hibák is előfordulnak, mert a kábelek sem a legfiatalabbak. Utóbbi már földmunkával jár, amivel az E.ON foglalkozik.

Majd hozzátette, az önkormányzat épp ezért döntött úgy, hogy korszerűsítik a közvilágítást, így várhatóan nemsokára megjelenik az erre vonatkozó közbeszerzési kiírás – derül ki a feol.hu beszámolójából.

„A közbeszerzés várhatóan február végéig eredményes lesz, és bízunk benne, hogy az év végéig be tudjuk majd fejezni ezt a munkát. Azt követően már csak új, ledes lámpák lesznek Fehérváron”

– mondta Bozai István.

Ezt követően arra utalt, ha bárki problémát tapasztal a közvilágítást illetően, tegyen bejelentést a városgondnokság hibabejelentőjén, vagy a város applikációján, emellett a lakosság türelmét kéri a javítás kapcsán, hiszen még a korszerűtlen elemekkel kell dolgozniuk.