Dollár
429,28 Ft
Euró
425,17 Ft
Font
486,38 Ft
Bitcoin
20,069 $

A Dunába fulladt 11 éves kisfiú halála miatt kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak nyomozást

Fotó: A dunai vízirendészet új hajója a bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gátnál, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrs közelében 2021. július 23-án. Az új hajó 8,5 méter hosszú, gumitestű, 400 literes az üzemanyagtartálya, 250 lőerős motorral van felszerelve és 70-80 kilométeres óránkénti sebességre képes. A hajó 12 személyre van levizsgáztatva, de szükség esetén 25 ember szállítására is alkalmas. Az eseményen bemutatták a vízirendészet új egyenruháját is. MTI/Máthé Zoltán
not image

Takács Petra

2022. július 27. - 11:31

A rendőrség bejelentette, kiskorú veszélyeztetése miatt indított nyomozást a Dunába fulladt fiú szülei ellen.

Mint ismeretes, a 11 éves fiú kedd délután merült el a Dunában Óbudán, Budapest III. kerületében a Slachta Margit rakparton. Nem sokkal később megtalálták a kisfiú holttestét, akin már nem lehetett segíteni.

A police.hu beszámolója szerint három testvér fürdött a Dunában, és legidősebb volt a 11 éves fiú, aki végül megfulladt. A 11 éves fiú 10 éves öccse és 9 éves húga azonnal segítségért rohantak, amikor az úttesten átszaladó gyerekek közül a kisfiút elütötte egy motoros.

A 10 éves kisfiú fiú könnyű sérüléseket szenvedett, végül a mentők kórházba szállították. A gyerekek a balesetet követően elmondták, testvérük korábban elmerült a Dunában, emiatt igyekeztek segítséget kérni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal keresni kezdték a gyereket, emiatt a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között mindkét irányban lezárták. A katasztrófavédelem búvárai 20 óra 42 perckor a Tímár utca magasságában találták meg a gyermek holttestét a Dunában.

A tragédiával kapcsolatosan – tekintettel arra, hogy a gyerekek felügyelet nélkül voltak – felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért a BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányságán az óbudai nyomozók a gyermek édesapját és édesanyját kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.