Így reagált az ausztrál miniszterelnök Djokovics deportálására

Fotó: A szerb Novak Djokovic a spanyol Alejandro Davidovich Fokina elleni játszma után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia teniszbajnoksága férfi egyesének nyolcaddöntőjében az Ariake Teniszparkban 2021. július 28-án. Djokovic 6:3, 6:1 arányban győzött és a negyeddöntőbe jutott. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit
Ausztrália és Óceánia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Scott Morrison is támogatta Novak Djokovics deportálását, amivel bizonyították, hogy senkivel sem kivételezhetnek.

Hosszú napok óta zajlott Novak Djokovics vízumügye, ami több sebből vérzett. Kezdődött minden azzal, hogy az elégségesnek hitt dokumentumok messze nem voltak azok, és mivel a szerb továbbra sem hajlandó beoltatni magát, ezzel a saját karrierjét nehezítheti meg.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Miután deportálták, a törvények szerint a következő három évben nem léphet ausztrál földre, ami azt is jelentheti, hogy az egyik kedvenc tornájáról is le kell mondania, és már ő sem lesz fiatalabb.

Hatalmas botrány kerekedhet az ügyből, hogy Djokovicsot végül kiutasították, aki a döntést követően elmondta, együttműködik az illetékes hatóságokkal, és távozik Melbourne-ből, ahol hétfőn kezdődik az Australian Open.

Djokovicsnak már a hétfő esti ellenfelét is kijelölték, de hiába, a kitoloncolásával minden megváltozott. Közben Scott Morrrison, ausztrál miniszterelnök is reagált a bíróság döntésére, még vasárnap este.

Üdvözölte a szövetségi bíróság döntését, és a közleményében úgy fogalmazott, hogy a vízum törlése mögött egészségügyi, biztonsági és rendészeti okok vannak, ami a közérdeket szolgálja.

Hozzátette, ezzel a határvédelmet erősítik, és azt, hogy az ausztrálok biztonságban legyenek. „Ahogyan pénteken is mondtam, az ausztrálok sok áldozatot hoztak a világjárvány során, és joggal várják el, hogy ezen áldozatok eredménye védett legyen.”

A miniszterelnök megköszönte a bíróságnak a gyors ügykezelést, majd azt mondta, itt az idő, hogy a tornára koncentráljanak, és újra élvezzék a teniszt ezen a nyáron.