Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Deschamps vállalja a felelősséget, jöhet Zidane a francia válogatott élére?

Zidane nagyon jól jöhet ki a francia válogatott kieséséből az Európa-bajnokságon, de Deschamps egyelőre marad a helyén.

...svg content...Fotó: EPA/CLEMENS BILAN
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Franciaország kiesett az Európa-bajnokság elődöntőjében, már nincsenek versenyben a címért. Mbappé is nagyon szomorúan nyilatkozott, és kudarcként élte meg az Eb-t, míg a 16 éves riválisa, Yamal akkora gólt lőtt, hogy azt bárki megirigyelte volna. Didier Deschamps röviden arra is kitért, hogy Mbappé a végén már maszk nélkül játszott, ami korábban igencsak hátráltatta őt a pályán.

„Nem volt könnyű számára a maszk viselése, korlátozta a látását és kellemetlenséget okozott neki.” – árulta el Deschamps a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, ugyanakkor azt nem állítja, emiatt estek ki az Európa-bajnokságról a döntő előtt, és vállaltak némi kockázatot azzal, hogy maszk nélkül engedték játszani a spanyolok ellen. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

„Volt egy orvosi konzultáció a személyzettel, és Kylian jobban érezte magát maszk nélkül.” Deschamps is sok kritikát kapott, többek között a kezdőcsapat összeállítása miatt, illetve sokan Griezmann formájával sem voltak elégedettek.

Deschamps vállalja a felelősséget

„Nem fogom áthárítani a felelősséget, én vagyok a felelős, enyém a felelősség. Minőségi kezdővel álltunk ki a spanyolok ellen, és annak ellenére, hogy Antoine nem kezdett, Kylian ott volt, amiből megpróbáltuk a legjobbat kihozni, és közben igyekeztünk a lehető leghatékonyabbak lenni.” – tette tisztába a dolgokat a francia edző.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

„Nagyszerűen alakultak a dolgok, mert megszereztük a vezetést, de ez a spanyol csapat nagyon jól uralja a játékot. Nem teljesítettünk olyan jól a végén, nem sikerült olyan vertikálisan játszanunk, mint szerettem volna.” – ismerte el a szövetségi kapitány, aki nem mondott le, de ha a francia szövetség váltani fog, Zidane előtt tiszta lehet az út.

Deschamps nem fog panaszkodni a játékosaira, szerinte, amit lehetett, megtettek, viszont nem is tudták kihozni magukból a maximumot. „Egészen a végéig nyomtuk, és azt sem mondanám, hogy a játékosaim nem adtak volna bele mindent, de több okból kifolyólag sem játszottak kapacitásuk 100%-án ezen az Európa-bajnokságon.” – idézte az ESPN.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.