Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

A népszerű taxis cég már több mint 2600 milliárd forintot ér

Fotó: Védőmaszkot viselő járókelő a budapesti Rákóczi úton 2020. november 11-én. A koronavírus-járvány elleni kormányzati védelmi intézkedések új elemeként kötelező a maszkviselés a 10 ezernél több lakosú települések egyes közterületein; a területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező. MTI/Balogh Zoltán
not image

Takács Petra

2022. január 11. - 15:47

A Bolt elnevezésű észt startup kedden jelentette be, hogy 628 millió euró friss forrást vont be egy befektetői csoporttól, ezzel a cég értéke már 7,4 milliárd euróra növekedett.

Az eredetileg Taxify néven indult 2013-as vállalatot az akkor 19 éves középiskolás diák, Markus Villig alapította, majd szülei támogatásával és egy fejlesztő segítségével sikerült elindítania. 2018-ban kapta a Bolt márkanevet, jelenleg pedig elektromos robogó bérlést, autómegosztást és élelmiszerszállítási szolgáltatást is kínál, ezzel több mint 100 millió ügyfelet kiszolgálva 45 országban és jóval több mint 400 európai, illetve afrikai városban.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

Legutóbbi forrás bevonásával pedig a Bolt tavaly augusztusban 4 milliárd euróra emelte az értékét. „Rendkívül gyorsan bővítjük mind az öt termékcsaládot, fejlesztjük a termékeket és új városokban vezetjük be a szolgáltatást” – mondta Markus Villig vezérigazgató egy interjúban.

Eva Rezešová bűnösnek érzi magát, és ha lehetne, visszaforgatná az időt

Fuvarozás terén a legnagyobb riválisnak az Uber számít, viszont az ételkiszállítás terén a Just Eat Takeaway.com és a DoorDash tűnik vetélytársnak, ezutóbbi a Wolt 8 milliárd dolláros felvásárlásával lépett be Európába – írta a Portfolio.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.