Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

A Barcelona 120 millió euróval töltötte fel a klub kasszáját

A klub vezetése komoly döntést hozott, melynek eredményeképpen 120 millió euró pluszt könyvelhettek el.

...svg content...Fotó: Wikimedia Commons/ Òmnium Cultural
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ESPN-nek nyilatkozó források számoltak be arról, hogy a Barca azt reméli, a Getafe elleni vasárnapi, első LaLiga-mérkőzésre minden játékosát be tudja nevezni, miután bejelentették, hogy 120 millió euróért eladják a Barca Vision 29,5 százalékát a LIBERO Football Finance AG-nak és a NIPA Capital B.V.-nek.

A források azt is megosztották, hogy e megállapodásnak köszönhetően a klubnak is rendelkezésére áll majd egy olyan összeg, mellyel megerősíthetik a csapotot, ezzel együtt pedig teljesíthetik Xavi kívánságait is, aki még mindig egy új jobbhátvédet és egy gólerős középpályást keres. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Visszatérve az üzletre: a Barca Vision a klub platformja, mely a Web3 és a blokklánc köré építi az összes digitális tartalmat, beleértve az NFT-ket és a metaverzumot, melyek a klub digitális Espai Barça felépítésére irányuló stratégiájának részét képezik.

Mint ismert, a klub tavaly már szintén üzletelt, a platform új befektetőknek eladott részvényei pedig a Socios.com és az Orpheus Media részvényeinek felelnek meg, akik tavaly nyáron 100 millió euróért megvásárolták a Barca Vision 24,5 százalékát.

A Barca pénteken azt is bejelentette, hogy üzleti kombinációs megállapodást kötött a Mountain & Co. I. Acquisition Corporationnel, melyet a Barca tagjainak és a vállalat részvényeseinek jóváhagyásával tudnak tető alá hozni. A tranzakció keretében a Barca a „Barca Media” márkanév alatt egyesíti digitális Barca Vision és audiovizuális tartalmi egységeit.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.