Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,708 $

Marco Rossi a nagy győzelem után: lehet, így is hazamegyünk

A magyar szövetségi kapitány szerint most valamit visszakaptak az elmúlt két meccsből, és összességében csak egy rossz félidőt produkáltak az Európa-bajnokságon, ami lehetséges, nagyon sokba kerül.

...svg content...Fotó: A győztes gólt szerző Csoboth Kevin (háttal) és Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Már egész Európa tudhat arról, hogy Magyarország legyőzte Skóciát, teljesen megérdemelten, mert többet tettünk a győzelemért. A skótok edzője ezzel erősen vitatkozna, mert szerinte elvettek tőlük egy 100%-os büntetőt, ami miatt dühös volt, de inkább igyekezett visszafogni magát, amikor nyilatkozott.

Varga Barnabás önfeláldozó módon vetette bele magát az egyik akcióba, majd rögtön eszméletét vesztette. Azóta tudni, hogy súlyos sérülést szenvedett, és ugyan drámaiak voltak a képsorok a skótok kapuja előtt, szerencsére röviddel az ütközés után magához tért, nem volt szükség újraélesztése. Ami biztos, több csont is eltört az arcában, így már biztosan nem térhet vissza az Európa-bajnokságra, legalábbis nem léphet pályára, ha továbbjutunk. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Rossi, aki a Gulácsi-Dibusz-ügy kapcsán kissé felkapta a vizet a sajtó munkatársai ellőtt, elmondta, nem hiszi, hogy nem érdemelték volna meg ezt a győzelmet a skótok ellen. „A skót csapat többet birtokolta a labdát, főleg az első félidőben. A másodikban kiegyenlítettebb volt a 70. perctől. Ennek ellenére több lehetőségünk volt. Nem hiszem, hogy ne érdemeltük volna meg az eredményt.”

Rossi nagyon csalódott lett volna

Hozzátette, nagyon csalódott lett volna, ha pontok nélkül távoznak a tornáról, hiszen összességében egyetlen egy rossz félidejük volt, nem több. Ez volt az a bizonyos svájci első félidő, aminek ideje alatt rá sem lehetett ismerni a válogatottra. „Nagyon csalódott lettem volna, ha pontok nélkül megyünk haza. Lehet így is hazamegyünk, de legalább van három pontunk. Csak a Svájc elleni meccs első félidejét sajnálhatjuk. Németország ellen belefér a kétgólos vereség. Nem voltunk szerencsések a döntő pillanatokban. Most Fortuna istenasszonya végre ránk pillantott, mert eddig felénk se nézett”.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A győztes gólt szerző Csoboth Kevinről az MTI érdeklődésére úgy vélekedett, remekül szállt be a meccsbe a 87. percben, pont ahogyan azt akarta. Szerinte amíg Németország ellen csereként nem ért oda a labdákra, addig ezúttal jól teljesített, előbb kapufát lőtt, aztán betalált. Rossi hozzátette, ugyan 11 játékos kezd, de a cserék segítenek, amikor változtatni kell, „olykor eltalálják” kit kell bevinni és ők eldöntik a mérkőzést, ahogy az most történt.

A magyarok ismét bizonyították, hogy egy meccsnek akkor van vége, ha azt lefújják, és az utolsó utáni pillanatokban is alakulhatnak úgy a dolgok, hogy az nekünk kedvez. Most pontosan ez történt, amiből jól jöttünk ki, és több az esély arra, hogy továbbjutunk, minthogy távozzunk a tornáról. „A hosszabbításban meg is nyerhettük és el is veszíthettük volna a találkozót. Olyan volt, mint a pingpong, mert mindkét csapat mindent megtett, hogy a maga javára fordítsa a meccset. Helyzetek számában mi sokkal jobbak voltunk. Nem hiszem, hogy valaha lett volna könnyű győzelmem fontos meccseken. Bulgáriában az utolsó pillanatban jutottunk ki az Eb-re egy öngóllal. Semmit nem vettem készpénznek”

Liner/MTI

Vitézy Dávid: Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra egymásra talált

Vitézy Dávid reagált Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra nyilatkozatára, miszerint egyikőjük sem akarja őt főpolgármester-helyettesnek