Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,64 Ft
Euró
391,93 Ft
Font
466,47 Ft
Bitcoin
66,468 $

Drámai módon nyert Magyarország Skócia ellen, Varga Barnabás kórházba került

A magyar válogatott sorsdöntő meccset játszott Skócia ellen az Európa-bajnokság utolsó csoportmeccsén, melynek ideje alatt Varga Barnabás egy ütközés következtében összeesett és kórházba szállították.

...svg content...epa11433141 Barnabas Varga of Hungary is stretchered off behind a blanket during the UEFA EURO 2024 Group A soccer match between Scotland and Hungary, in Stuttgart, Germany, 23 June 2024. EPA/ANNA SZILAGYI
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Marco Rossi szövetségi kapitány a sordöntő meccs előtt arról is beszélt, nem akar kifogásokat keresni az elmúlt két vereségért, és kizárólag a Skócia elleni meccsre koncentrálnak, amit mindenképpen meg akarnak nyerni, és ebben a felfogásban léptek pályára.

Rossi több helyen is változtatott a kezdőcsapaton, bízván abban, hogy ez majd meghozza a várt áttörést. A skótok azonban a vártnál sokkal többet birtokolták a labdát az első 20-25 percben, bár Bolla már a 8. percben így is veszélyeztette a skótok kapuját, ami jelzéskertékű volt a részünkről. Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

Sokáig csak ismerkedett egymással a két csapat, nem alakítottak ki sok helyzetet, miközben a másik meccsen Svájc megszerezte a vezetést Németország ellen a 28. percben. 10 perccel korábban a németek találtak be, de a VAR-os elemzés végén elvették Andrich gólját, amit nagyon bánhattak.

Varga Barnabást kórházba szállították

A magyarok első komoly lehetősége Orbán nevéhez fűződött, aki egy trükkös szabadrúgásból találta el a felső lécet. Szoboszlai végül nem kapura szúrta a közeli szabadrúgást, hanem Orbánhoz ívelt. Lehetséges, hogy lesről próbálkozott, ám mivel nem lett belőle gól, nem vizsgálták a helyzetet.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A 68. percben egy nagyon súlyos jelenet játszódott le, amikor Varga egy beívelt labdát követően olyan szerencsétlenül ütközött össze a skótokkal, hogy azonnal összeesett. Rögtön megérkezett hozzá az orvosi stáb, majd eltakarták, ami arra utalhatott, hogy komoly lehet a gond.

Csoboth volt a hős

Pár perccel később megerősítették, magánál van a Ferencváros csatára, akit hordágyon vittek le, merevítővel a nyakán, és közben végig takarták, hogy ne készülhessenek róla felvételek. Az M4 Sport megerősítette, Varga kommunikált az orvosi stábbal, miután levitték a pályáról, majd kórházba szállították vizsgálatokra. Ugyan a VAR-szobában újranézték a jelenetet, nem ítéltek büntetőt a skótok ellen.

A 10 perces hosszabbítás első pillanataiban először Szoboszlai rúgott majdnem gólt, majd röviddel ezután Csoboth lövése csattant a kapufán. Hihetetlen jelenetek zajlottak le a skótok kapuja előtt, akik szinte teljesen veszélytelenek voltak, addig a magyarok keményen hajtottak a győzelemért. Benne volt a levegőben a magyar gól, ami jött is, méghozzá közvetlen a mérkőzés lefújása előtt egy kontrából, és ezúttal is Csoboth volt a főszereplő, és egyúttal a gólszerző.

Ami pár perccel korábban nem ment be, az most igen Sallai passzát követően, amiről Szoboszlai lemaradt, de ez így volt jó Csobothnak, és meglett a 3 pont. Ugyan ezzel még ment tovább a csapat, az esély adott, meg kell várni a többi csoport eredményét. A németek is gólt szereztek a hosszabbításban, amivel övék lett az első hely 7 ponttal, Svájc pedig 5 ponttal ment tovább.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.

Elutazott Párizsba a magyar úszóválogatott, Milák viszont nem tartott velük

A szövetségi kapitány mondta el, hogy a 200 méteres pillangóúszás olimpiai bajnoka miért maradt itthon egyelőre.

Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

Annak ellenére, hogy több mint 2000 külföldi embercsempészt engedtek szabadon, a magyar büntetés-végrehajtási intézetek kapacitása továbbra is teljes kihasználtságon van.