Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,83 Ft
Euró
396,50 Ft
Font
469,52 Ft
Bitcoin
61,608 $

A Manchester United nyerte az FA-kupa döntőt a City ellen

A Manchester United meglepte a Manchester Cityt az FA-kupa döntőjében, ami sokba került, így a Vörös Ördögök visszavágtak a tavalyi fináléban történtekért.

...svg content...Fotó: EPA/TOLGA AKMEN
Sport
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

A Manchester City tavaly triplázott, ami az első ilyen eredménye volt a klubnak, miután megnyerték a bajnokságot, az FA-kupát és a Bajnokok Ligáját. Idén még az is elfordulhatott volna, hogy semmit nem nyernek, amire senki nem mert volna fogadni, márpedig az erős szezon ellenére benne volt a pakliban.

A Ligakupából ideje korán estek ki, a Bajnokok Ligájában sem jutottak be a döntőbe, ahol a Real Madrid feszül össze a Dortmunddal, Haaland korábbi csapatával. A bajnokságban pedig az utolsó fordulóban biztosították be a címüket az Arsenal ellen, addig a Liverpool a dobogó legalsó fokán végzett Szoboszlai Dominikkel, akit nemrég Budapesten vettek videóra a szünetében. Soron kívül Karácsony találkozott a lánnyal, aki magára tetováltatta a főpolgármester portréját

Az FA-kupa döntője előtt a Manchester United edzője igen magabiztosan nyilatkozott, hogy a katasztrofális szezon ellenére nem számít arra, hogy kirúgják, míg a hírek szerint Pochettino közel áll ahhoz, hogy átvegye a helyét, de Tuchel szintén esélyes, aki Bayern Münchent hagyta el a szerződése lejárta előtt. A két edzőben az a közös, hogy mindketten dolgoztak a Chelsea edzőjeként, csak épp Tuchel Bajnokok Ligáját nyert a londoniaknak.

Potyagóllal szerzett vezetést az United

Enyhe túlzással az United az esélytelenek nyugalmával várhatta a döntőt az FA-kupában, de már a mérkőzés elején érezni lehetett, hogy a City igen rossz napot fogott ki. Messze tudásuk alatt játszottak, addig a Vörös Ördögök igencsak felszívták magukat, és sorra alakították ki a helyzeteket, veszélyesek voltak.

A 30. percben Garnacho szerezte meg a vezetést, kihasználván Gvardiol rosszul haza fejelt labdáját, ami elment Ortega feje fölött. Igazi sokk ült ki a City szurkolóinak arcára, akárcsak pár perccel később, amikor Garnacho gólpasszt adott Rashfordnak, viszont les miatt érvénytelenítették a találatot.

Röviddel ezután Mainoo gólját már megadták, Fernandes klasszis passzal szolgálta ki a 16-oson belül a fiatal csapattársát, aki nem hibázott. A City első veszélyes helyzetére 55 percet kellett várni, Haaland a keresztlécet találta el, majd Onana védett nagyot Walker lövésénél. Mintha elátkozták volna a Cityt, addig az United teljesen más arcát mutatta, és ezúttal védekezésben sem mutattak túl nagy hiányosságokat.

Hogy izgalmas legyen a vége, a csereként, Foden helyére beállt Doku a 87. percben 2-1-re módosította az állást. Végül nem változott az eredmény, ami azt is jelenti, hogy az United közel 10 év után nyert ismét az FA-kupát, akkor ez Van Gaalnak sikerült, majd 48 órával később menesztették az állásból, és valós esély van rá, hogy ugyanez ez vár a honfitársára. Az United a kupagyőzelmével mégis ott lehet az európai kupaporondon (Európa-liga), még ha ennél komolyabb céljaik is voltak.

A Mandiner szerint idén is klíma nélkül maradhat a 3-as metró

Az M3-as metróvonal kocsijain tapasztalható elviselhetetlen hőség évek óta visszatérő téma, ám a beruházás még a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) 2024-es üzleti tervében sem szerepel.