Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
385,53 Ft
Font
449,29 Ft
Bitcoin
65,767 $

Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Azt követően, hogy Irán támadást indított Izrael ellen, az a döntés született, hogy magasabb fokozatra emelik a terrorkészültséget Magyarországon.

...svg content...Fotó: A Terrorelhárítási Központ (TEK) járműve Zalaegerszegen 2023. február 20-án egy társasházi lakásban elfogták azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott. MTI/Katona Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor azonnal összehívta a Védelmi Tanácsot azt követően, hogy Irán támadást indított Izrael ellen. Nem sokkal később fontos döntések születtek, miközben Orbán hangsúlyozta, a magyar kormány maximálisan elítéli azt, amit Irán tett Izraellel szemben, akik továbbra sem indítottak ellentámadást.

Egyre több ország reagált az eseményekre, Oroszország is üzent a feleknek, majd Kína is megtette ugyanezt. A helyzet súlyos a Közel-Keleten, ahol hosszú hónapok óta háború dúl a Gázai övezetben, és az izraeli hadsereg jelenleg is magas készültségben végzi a feladat ait az iráni támadás okán, akik hangsúlyozták, tízszer ekkora erővel is le tudnak csapni, ha azt szükségesnek látják.

Olaszország már a legmagasabb fokú riadókészültségben van Irán miatt, és most kiderült, hogy Magyarországon is növelték a terrorkészültséget. Erről a Magyar Nemzet számolt be, hozzátéve: „Ez azt is jelentheti, hogy ismét megerősített rendőri erők jelenhetnek meg a közterületeken, illetve megemelik a védett személyek, stratégiai vállalatok, veszélyes üzemek, zsidó felekezethez köthető intézmények biztonsági szintjét is.”

A lap úgy tudja, hogy Orbán Viktor kérésének megfelelve rendelték el a terrorkészültség magasabb fokozatát, ami „alapvetően intenzívebb titkosszolgálati információcserét, szigorúbb védelmet jelent a kiemelt létesítményeknek és állami vezetőknek, illetve megerősített rendőri jelenlétet a közterületeken, a tömegrendezvényeken, valamint a zsidó felekezethez tartozó intézményeknél.”

A terrorkészültség megemelését a civilek is érzékelhetik, miután több fegyveres járőrt láthatnak majd a nagyobb városokban, azok közterületein. Adott esetben a védekezésbe a Magyar Honvédség is besegíthet, ráadásul közeleg a fesztiválszezon, ami számos tömegrendezvényt vonz majd magával, mely szigorúbb felügyeletet igényel.

16 nő vádolja szexuális zaklatással David Copperfieldet

Tizenhat nő vádolta meg David Copperfield bűvészt szexuális visszaéléssel és helytelen viselkedéssel.

Ötgólos meccset nyert meg a Manchester United, de ez is kevés

A Manchester United már biztosan nem lesz ott egy európai kupában sem, hiába nyert Newcastle ellen szerda este az Old Traffordon.