Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,58 Ft
Euró
386,95 Ft
Font
450,25 Ft
Bitcoin
63,117 $

Moszkvai terrortámadás: két terrorista már nincs életben

A jelentések szerint két terrorista már nincs életben, akik részt vettek a moszkvai terrortámadásban.

Fotó: EPA/WAEL HAMZEH
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

A legújabb információk szerint két terrorista meghalt, akik aktív részesei voltak a pénteken elkövetett terrortámadásnak Moszkvában. Korábban az a hír járta be a sajtót, hogy elfogtak négy terroristát, akik a kulturális központban gyilkolták halomra az ártatlan civileket, melynek kapcsán Vlagyimir Putyin orosz elnök rendkívül határozott üzenetet küldött.

Ukrajna közben tagadja, hogy bármi köze is lenne a támadáshoz, sokkal inkább az orosz vezetésre mutogatnak. Az USA továbbra is azt mondja, nincs jele annak, hogy az ukránok részt vettek volna ebben a kegyetlen támadásban. Az egyik elfogott terrorista elárulta, mennyi pénzt ajánlottak neki azért, hogy végezzen annyi emberrel, amennyivel csak tud. Soron kívül 24 ember került kórházba, miután rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

A BBC orosz hírszolgálata most arról jelentett, hogy két támadó már nincs életben. A Sky News a forrásra hivatkozva azt írja, az egyik terrorista a koncertteremben, egy másik pedig a Brjanszki régióban vesztette életét. A BBC szerint az egyik halott egy 30 éves tádzsikisztáni állampolgár volt, aki 2018-ban túllépte az oroszországi 90 napos tartózkodási időt, majd a bíróság arra kötelezte, hagyja el az országot.

A másik férfi szintén tádzsikisztáni állampolgár volt, 25 éves. Megjegyzik, akár 1,5 millió tádzsikisztáni állampolgár is vállalhatott munkát valamilyen formában Oroszországban, és sokan közülük orosz állampolgárságot is kaptak.