18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,91 Ft
Euró
385,22 Ft
Font
451,05 Ft
Bitcoin
69,824 $

Putyin elmondta, mire számíthatnak a moszkvai terrortámadás résztvevői

Vlagyimir Putyin elemi erővel fog lecsapni mindazokra, akiknek közük volt a pénteki moszkvai terrortámadáshoz.

...svg content...Fotó: EPA/PAVEL BYRKIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre több áldozat kerül elő a romok alól a terrortámadás helyszínén, mialatt a kórházban több mint 100 sérültet ápolnak. Valószínűleg az egészségügyi intézményekben is többen életüket vesztették a súlyos sérüléseik miatt, míg pár órával ezelőtt arról jelentettek, hogy további 20 holttestet találtak a beomlott és kiégett épületben.

Kevés az esély arra, hogy túlélőkre bukkanjanak a komplexumban, ahol válogatás nélkül lőtte a vendégekre, akik egy koncert miatt voltak ott. Ugyan Ukrajna tagadja, hogy bármi köze lett volna a támadáshoz, miközben az Iszlám Állam mindent magára vállalt, Oroszország egyelőre nem jelentette be, kik állnak az akció mögött. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Amiatt nem jelentették még be, mert egyrést zajlik a nyomozás, másrészt információjuk van arról, hogy Ukrajnába akartak szökni a terroristák, akiket már várhattak a túloldalon. Ha az ukránok keze benne volt a támadásban, azt Oroszország a harcmezőn torolhatja meg. Ukrajna viszont azt mondja, az oroszok állnak a moszkvai támadás mögött, és ezt az egészet ürügyként használják fel a háború eszkalációjához.

130 fölé nőtt az áldozatok száma

Időközben 130 fölé nőtt az áldozatok száma, míg a Fehér Ház közölte, már március elején tájékoztatták az orosz kormányt egy esetleges hasonló támadásról. Az egyik merénylő árulta el, mekkora összeget ajánlottak fel neki a terrortámadásért. A lehető legsúlyosabb ítélet várhat rá, akárcsak a szintén elfogott társaira, akik szintén életben vannak.

Menekülés közben fogták el a négy terroristát, akikről felvételek készültek, ahogyan halomra lövik az embereket. A Sky News azt írja, Vlagyimir Putyin orosz elnök a beszédében véres és barbár terrortámadásnak nevezte a pénteki esti akciót, és azt mondta, az érintettek megpróbáltak Ukrajnába szökni. Hozzátette, szökésben voltak, igyekeztek elbújni, miközben Ukrajna felé indultak, ahol az előzetes adatok szerint már előkészítették számukra a helyszínt a határátlépéshez.

Az ukránok határozottan tagadják ezt, addig Putyin gyásznapot hirdetett vasárnapra, és részvétét fejeztek ki mindazoknak, akik érintettek a támadásban. Az orosz elnök kemény választ ígért, és kiemelte, a terroristák, a gyilkosok csak egy dologra számíthatnak, mégpedig arra, hogy megbüntetik őket. Nyomatékosította, hogy az ellenségeik nem fogják megosztani az orosz népet.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.