Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

Észak-Korea kész megsemmisíteni az ellenséget rakétákkal, ha szükséges

Észak-Korea ismét üzent, éppen azon a napon, amikor az USA és Dél-Korea megkezdi az elmúlt évek legnagyobb közös hadgyakorlatát.

...svg content...Fotó: EPA/KCNA
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Észak-Korea hiába kérte az amerikaiak és a dél-koreaiak közös hadgyakorlatának leállítását. Válaszul rakétákat lőtt ki a levegőbe, a héten már nem egy alkalommal, miközben ismét fenyegetésbe kezdtek.

Többek között egy tengeralattjáróról is indítottak rakétákat, majd röviddel ezután szárazföldről tették meg ugyanezt. Az USA és Dél-Korea is elítéli Észak-Korea rakétakísérleteit, miközben folyamatosan atomfegyvereket fejlesztenek, és mindezt illegális módon.

Szerdán a KCNA, az ország állami hírügynöksége közölte, Észak-Korea legutóbbi rakétakilövései katonai gyakorlatok voltak, melyeknek célja, kiképezzék a legénységeket, hogy bármikor teljesíteni tudják a küldetésüket, és szükség esetén megsemmisítsék az ellenséget.

Észak-Korea támadással fenyegetőzik

Észak-Korea legutóbb kedden lőtt ki két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákat, és jelezték, ha az USA egy rakétájukat is elfogja, arra hadüzenetként fognak tekinteni. A KCNA jelentése szerint a rakéták mintegy 611 kilométert repültek az ország felett, mielőtt célba értek egy keleti partoknál fekvő kis szigeten – írja a South China Morning Post.

A KCNA hangsúlyozta, ha szükséges, az ellenséget biztosan meg fogják semmisíteni, és minden egyes kiképzéssel még inkább képesek lesznek arra, hogy bármikor maradéktalanul teljesítsenek egy a támadást az ellenséggel szemben.

Az elmúlt évek legnagyobb hadgyakorlata 11 napon át tart majd, mely egyfajta erődemonstráció is Észak-Koreának. A szövetségesek szerint a gyakorlatra amiatt van szükség, hogy elrettentsék Észak-Koreát, mely 2022-ben rekordszámú rakétakilövést hajtott végre, és a megfigyelések alapján egy atomtesztet készíthetnek elő, amire 2017 óta nem volt példa.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.