Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Döbbenetes fotókon látható, miként nyeli el a városokat a megemelkedett tengervízszint

A Climate Central nonprofit szervezet közzétett egy egészen sokkoló képsorozatot, amin a legnépesebb metropoliszok láthatók, amint a globális felmelegedés hatására megemelkedett vízben úsznak.

Twenty20
Greenbox

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A fotók baljós képet festenek a ránk váró jövőről, és ha nem cselekszünk időben, és továbbra is marad a legrosszabb, 3 Celsius-fokos átlaghőmérséklet-emelkedés, 2100-ra eljuthatunk odáig, hogy a nagyvárosok víz alá kerülhetnek.

A Climate Central weboldalán megnézhetjük, miként süllyedhet víz alá a teljes houstoni kilövőállomás, ahol manapság a NASA és a SpaceX egységeit is a világűrbe bocsátják, mint ahogyan jól kivehető, amint az ikonikus Santa Monica-i strandot is ellepi az óceán. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A vizuális bemutatót a soron következő nemzetközi klímacsúcs kapcsán készítették el, amelyet idén a skóciai Glasgow-ban tartanak az ENSZ vezetői. A konferencia szervezői szerint ennél nyomatékosabban már nem lehet ábrázolni, milyen jövő elé nézünk, ha nem változtatunk a környezetszennyezés és a károsgáz-emisszió tempóján.

Benjamin Strauss, a Climate Central ügyvezető igazgatója elmondta, azért döntöttek úgy, hogy részt vesznek az ENSZ ülésén, mert égetően fontosnak találták felhívni a figyelmet az egyre romló tendenciákról, és szerinte a vizuális prezentáció erre a legalkalmasabb.

Az előző évtizedekben is tapasztalhattuk, mennyit tesz a sarkvidéki jégtakaró és a permanens hóréteg olvadása. Ha minden marad úgy, ahogyan azt előrejeleztük, a következő évszázadban átlagosan 9 méterrel magasabban lehet a tengervízszint, ami befolyásolhatja a városok életét” – magyarázta Strauss.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.