Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,57 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
454,75 Ft
Bitcoin
59,165 $

Dánia továbbra sem alkalmazza az AstraZeneca oltóanyagát

Dánia további három hétre felfüggeszti az AstraZeneca koronavírus-vakcina használatát, amíg további vizsgálatokat végeznek az oltóanyag és a vérrögök közötti lehetséges kapcsolatról.

Fotó: Flickr/alarabiya
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Két héttel ezelőtt Dánia volt az első olyan ország Európában, amely ideiglenesen felfüggesztette az AstraZeneca vakcinájának alkalmazását, miután néhány esetben ritka agyi vérrögök megjelenését tapasztalták a beoltottaknál, mind Dániában, mind másutt.

A legtöbb olyan ország, amely ideiglenesen felfüggesztette az oltást, az Európai Gyógyszerügynökség és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásai nyomán folytatta az AstraZeneca oltások beadását. Soron kívül Dublőrrel segített a jogsiszerzésben egy kecskeméti férfi, 700 ezret kapott érte

Mind az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), mind a WHO szerint a múlt héten az AstraZeneca vakcina előnyei meghaladták a kockázatokat a vérrög-jelentések vizsgálatait követően.

A legfrissebb hírek szerint a felfüggesztést meghosszabbították, ugyanis a dán hatóságok továbbra is várják az oltóanyag és a vérrögök közötti esetleges kapcsolat további vizsgálatainak eredményeit.

Úgy tűnik, hogy az oltást övező bizonytalanság hatással volt a dánok oltásba vetett bizalmára, ugyanis a héten készült felmérés azt mutatta, hogy minden harmadik dán visszautasítja azt az eshetőséget, hogy az AstraZeneca oltóanyagával oltsák be a koronavírus-fertőzés ellen.

Több mint egymilliárd forintnyi kártérítést kapott egy férfi, aki 31 évet töltött a börtönben jogtalanul

Tévesen őt ítélték el egy gyilkosságért, pedig semmi köze sem volt hozzá. Most megtörtént a valódi igazságszolgáltatás.