Clouds
21 Budapest
Dollár
344,22 Ft
Euró
368,80 Ft
Font
428,02 Ft
Bitcoin
25,611 $

Figyelmeztetést adott ki a cukorpótlókkal kapcsolatban a WHO

A szervezet szerint a mesterséges édesítőszerek nem segítenek a fogyásban, és hosszú távon egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

Az alvási apnoéval küzdőknél 75 százalékkal nagyobb eséllyel alakul ki poszt-Covid

Az alvási apnoé önmagában is egy veszélyes rendellenesség, egy friss tanulmány szerint pedig az érintetteknél 75 százalékkal nagyobb eséllyel alakul ki a poszt-Covid szindróma.

Kína interkontinentális ballisztikus rakétavető állománya lekörözi az USA arzenálját

Néhány republikánus politikus szerint ez elég nagy fenyegetést jelent ahhoz, hogy az amerikai hadsereg saját nukleáris erejének bővítésével reagáljon.

Cihanouszkaja: Kijev joggal aggódik amiatt, hogy Minszk is csatlakozhat a háborúhoz

Szvjatlana Cihanouszkaja, a száműzetésben élő fehérorosz vezető figyelmeztetett, a következő hetekben jelentősen növekedhet annak az esélye, hogy Minszk ténylegesen katonákat küld Ukrajnába.

Scholz: a nemzetközi nyomás hatására csökkent az esélye, hogy Putyin atomot vet be

Olaf Scholz meglátása szerint olyan komoly nemzetközi nyomás nehezedett az orosz elnökre közelmúltbeli nukleáris fegyverekkel kapcsolatos fenyegetőzései miatt, hogy mostanra csökkent az esélye annak, hogy ténylegesen bevetné azokat.

További Hírek

Ha nem kapnak több rezsitámogatást, a brit kocsmák bezárásra kényszerülhetnek

Az Egyesült Királyság nincs a legjobb helyzetben, hiszen először a Brexit, majd a koronavírus-járvány, most pedig az orosz-ukrán háború nyomán kialakult energiaválság sújtja az országot.

Podoljak: "a nukleáris konfliktus kockázata nem magas, de létezik"

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója úgy fogalmazott, egy nukleáris konfliktus kockázata jelenleg nem magas, ám létezik, rámutatva, hogy egy esetleges nukleáris konfliktus akár a világ összeomlásának előszobája is lehet.

Amerikai tisztviselő: az orosz akciók a zaporizzsjai erőműnél jelentősen növelik egy esetleges nukleáris incidens kockázatát

Az amerikai külügyminisztérium egyik vezető tisztviselője csütörtökön aggodalmát fejezte ki a zaporizzsjai atomerőmű helyzete miatt.

Holland védelmi miniszter: továbbra is kockázatot jelent az orosz nukleáris hadviselés lehetősége

Véleménye szerint az is lehetséges, hogy Oroszország egy nap vegyi és biológiai fegyvereket vet be.

Blinken: ha Oroszországnak meg van engedve, hogy lerohanja Ukrajnát, akkor az egész világon "nyílt szezon" kezdődhet

Rendkívül erős kijelentést tett az amerikai külügyminiszter, ezúttal egyáltalán nem finomkodott.

Tajvani külügyminiszter: Kína a sziget elleni invázióra készül a hadgyakorlatokkal

Elmondása szerint teljes mértékben elítélik az ország ilyen jellegű tevékenységeit, amelyekkel kísérletet tesznek a környező vizek feletti ellenőrzés átvételére.

NAÜ főigazgató: a helyzet napról napra veszélyesebb a zaporizzsjai atomerőműben

Ennek megoldásához arra van szükség, hogy a szakértők számára lehetővé tegyék a komplexum látogatását és ellenőrzését, ez azonban hosszú távon kevés.

Az EU nem számít arra, hogy Oroszország elzárja a gázcsapot a következő hónapokban, de nem is zárja ki a lehetőséget

Valdis Dombrovskis az EB kereskedelmi biztosa megjegyezte, az Európai Bizottság uniós és tagállami szinten és készül vészhelyzeti tervekkel arra az esetre, ha Putyin mégis elzárja a gázcsapot.

Európát recesszió fenyegeti, Oroszország pedig teljesen elvághatja a gázszállításokat

Egyes elemzők szerint az orosz kormány „a termelés csökkentésével tud fájdalmat okozni a Nyugatnak, ugyanis a globális olajpiac szűkössége Oroszország oldalán áll”.

Oroszország: a NATO-bázisok veszélybe sodorják Finnországot és Svédországot

A tisztviselő a finn polgármester szavait cáfolta, mivel meggyőződése, hogy egy ilyen lépés kockázatos lenne a helyi állampolgárokra nézve.