Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

Xavi kijelentette, akkor sem marad, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját a Barcelonával

Jelen állás szerint nagyon nehéz elképzelni, hogy a Barcelona egyáltalán a döntő közelébe kerülhet a Bajnokok Ligájában, de ha így is lenne, és nyernének, Xavi akkor is távozni fog.

Fotó: EPA/Alejandro Garcia
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Xavi nem sokáig bírta a kispadon, annak ellenére sem, hogy nemrég bajnokságot nyert a Barcelonával. Lehetséges, hogy ezzel a lemondással a saját kirúgását előzi meg, illetve biztosítja azt, hogy legalább a szezon végéig maradhasson. Egy ideje nem kevés kritikát kap, és több olyan hír is napvilágot látott, miszerint nem egy játékosa már nem tud benne bízni.

Ezt a vezetőség tagadta, és Xavi úgy érzi, mögötte áll a csapat. Eleinte jó megoldásnak tűnt, akárcsak korábban Zidane a Real Madridnál, aki edzőként is történelmet írt, majd úgy érezte, nem kapja meg a kellő támogatást, és ismét távozott. Évek teltek el azóta, és az egykori klasszis egyelőre nem folytatja az edzősködést. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Sokan csalódottak emiatt, mert Zidane edzőként is kiváló, és nem egy topcsapatot ajánlottak fel számára, de talán csak a francia válogatott hívószavára vár. Időközben Klopp is bejelentette, hogy távozik a szezon végén, és bár szerinte ez egy végleges visszavonulás is lehet a részéről, Guardiola, a Manchester City edzője biztos benne, hogy a Liverpool legendája később visszatér.

Xavi jövője is kérdéses, tart-e egyáltalán hosszabb szünetet, vagy ez az időszak örökre elvette a kedvét az edzősködéstől. Számára is lehetnek topajánlatok az asztalon, akár Szaúd-Arábiából, ahol a sztáredzők szintén óriási vagyonokat kapnak. Sokkal valószínűbb, hogy Európában marad, és talán kipróbálja magát a Premier League-ben, vagy egy másik spanyol csapatnál, ahol kisebb a nyomás.

Ami biztos, Xavi akkor sem marad a Barcelona edzője, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját. „Akkor sem maradok, ha megnyerjük a Bajnokok Ligáját.” – idézte Xavit Fabrizio Romano. „Versenyben leszünk a Bajnokok Ligájáért, és a LaLigáért is, akkor is, ha nehéz lesz… ott leszünk! De még ha ott is leszünk a Wembley-ben és megnyerjük a Bajnokok Ligáját, akkor is leadom a munkámat Barcelonában júniusban. Ez a megoldás a Barca problémáira? Igen, ez az.”

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.