Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

Hivatalos: Xavi az idény végén távozik a Barcelona kispadjáról

A Villarreal elleni vereség után érkezett a bejelentés.

MTI/EPA/Enric Fontcuberta
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A Barcelona egykori játékosaként Xavi Hernandez mindent megnyert a csapatával, edzőként pedig a bajnokságot és a Szuperkupát is elhódította a katalánokkal – előbbire ezt megelőzően négy évig nem volt példa. Ez az idény azonban nem úgy sikerült, ahogy azt a klubvezetőség várta, ezért Xavi már csak nyárig irányíthatja a Barcát.

Ennek kapcsán már a hivatalos bejelentés is megérkezett, melyet az X-en is közzétettek: „Szeretném bejelenteni, hogy június 30-tól nem folytatom tovább a Barca edzőjeként. Úgy gondolom, hogy a helyzetnek irányt kell változtatnia, nem engedhetem, hogy ez így menjen tovább” – közölte Xavi. Soron kívül Illegális gyógyszerszállítmányt kapcsoltak le Békésben

Mint kiderült, a távozásról Rafa Yuste alelnökkel együtt hozták meg a döntést. Xavi szerint játékosai túlságosan feszülten játszanak, távozásával azonban felszabadulhatnak. A Barcelona a héten két vereséget is elszenvedett, miután az Athletic Bilbao ellen kiestek a spanyol kupából, a Villarreal pedig a bajnokságban múlta felül a katalánokat.

Mindkét mérkőzésen nyert helyzetből bukták el a találkozót, néhány héttel ezelőtt pedig a Szuperkupa-fináléját is elveszítették, a Real Madrid simán, 4-1-re ütötte ki a Barcelonát. Xavi 2021 novemberében vette át az irányítást, miután Ronald Koemant menesztették. A szakember utódjáról még nem tettek közzé hivatalos bejelentést.

A Barcelona már csak a Bajnokok Ligájában van versenyben, ahol februárban a Napolival vívnak meg a 8 közé jutásért. A La Ligában a harmadik helyen áll a tavalyi bajnok, tíz ponttal lemaradva a Real Madridtól, nyolc egységnyire a bajnokság meglepetéscsapatától, a Gironától.

Komoly biztonsági hiba van több számítógépben, ami a hackereknek kedvez  

Még aggasztóbb, hogy a szóban forgó hiba javítását bizonyos hardverek sosem fogják megkapni, mivel többségük hivatalos támogatási ciklusa már véget ért.