Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

A Liverpool kapitánya volt az első, aki megszólalt Klopp döntését követően

Virgil van Dijk szavaiból egyértelműen kiderült, mit jelent nekik Jürgen Klopp.

Linz, 2023. szeptember 21. Szoboszlai Dominik (j) és Virgil van Dijk, a Liverpool SC játékosai, miután 3-1-re gyõztek a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, az E csoport elsõ fordulójában játszott LASK Linz-Liverpool FC mérkõzésen Linzben 2023. szeptember 21-én. MTI/EPA/Szilágyi Anna
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Jürgen Klopp pénteki bejelentése alighanem még a Liverpool játékosait is váratlanul érte. Szoboszlai Dominikék számára ezzel véget ér egy korszak, ami bővelkedett sikerekben, hullámhegyekben és hullámvölgyekben. A csapatkapitány most azt is elmondta, hogy hogyan fogadták a hírt.

A holland a Liverpool honlapjának nyilatkozott: „Nehéz ezt elfogadni, mert az edzőnk olyan sokat jelent nekünk, nekem, a klubnak, az egész Premier League-nek. De meghozta a döntést saját maga és a családja érdekben” – fogalmazott, aki szerint Klopp számára sem lehetett egyszerű a döntés. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

„Természetesen négyszemközt mondta el nekünk, és mindannyian ott voltunk. Ahogy mondtam, nehéz ezt elfogadni, de a játékra kell koncentrálnunk. Rengeteg célunk van még idén, és miért ne fejezhetnénk be a szezont szépen, a főnökkel ünnepelve?” – idézte van Dijket a Sportbible.

Jürgen Klopp maga is magyarázattal szolgált a döntését illetően: „Kifogytam az energiából. Régebb óta tudtam, hogy egyszer ezt be kell jelentenem. Az együtt töltött évek után, és amiken keresztül mentünk, egyre nőtt a tiszteletem és a szeretetem a klub iránt, a legkevesebb, amivel tartoztam, az az igazság – és ez az igazság.”

„Már novemberben közöltem a klubvezetéssel. Amikor a lehetséges igazolásokról, a következő nyári edzőtáborról beszélgettünk, akkor jött a gondolat: nem biztos, hogy akkor én még itt leszek. Számomra fontos volt, hogy segíthettem visszahozni a csapatot, csak ez foglalkoztatott. Amikor rájöttem, hogy ez megtörtént, akkor kezdhettem ismét magamra gondolni, és ez lett az eredménye” – mondta, miután a nyilvánosság előtt is bejelentette döntését.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.