Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

Nem várt helyről érdeklődnek Xavi szolgálatai iránt

A holland élvonalban szereplő Ajax vezetősége állítólag a Barcelona edzőjét, Xavi Hernándezt szemelte ki a kispadra.

Fotó: EPA/Toni Albir
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A spanyol Diario SPORT újságírója, Toni Juanmartí X-en közzétett bejegyzésében számolt be arról, hogy az amszterdami klub vezetősége Xavit szeretné megszerezni a vezetőedzői posztra. Xavi 2021 novemberében váltotta Ronald Koemant a Barcelona kispadján, azóta egy spanyol bajnoki címet és egy spanyol szuperkupát nyert a csapattal.

Az idei szezonban azonban számos kritikát kapott, ezért januárban, a Villarreal elleni vereség után bejelentette, hogy a szezon végén távozik a klubtól. Xavi bejelentése óta a Barcelona formája azonban jelentősen feljavult, a katalán sztárcsapat jelenleg 11 meccses veretlenségi sorozatot produkál, és bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe is. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Az Ajax is hasonló utat írt le, hiszen ősszel története legrosszabb szezonkezdetét produkálta, mostanra azonban átvészelte a nehéz időszakot, és az ötödik helyen áll a holland élvonalban. Mivel a dobogó gyakorlatilag elérhetetlenné vált, a klub már a következő szezonra koncentrál.

A Dario Sport szerint a mai edzők közül Xavi stílusa hasonlítható a leginkább az Ajax-legenda Cruyfféhoz, ugyanis rendszeresen ad lehetőséget fiatal tehetségeknek, ami nem egy nagy hátrány, amikor olyan csapatnál dolgozhatna, amely a világ egyik legjobb akadémiájával rendelkezik.

A helyzetet bonyolíthatja, hogy egyrészt azt sem tudni, Xavi nyitott lenne-e egy holland ajánlatra, másrészt pedig a jelenlegi forma láttán Barcelonából sem szívesen engednék el a szakembert, ezért erősen győzködik őt a maradásról.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.