Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Az év egyik legjobb meccsét nyerte meg a Manchester United, Rashford is gólt lőtt

A Manchester United ugyan megnyerte az angol bajnoki meccsét a Wolverhampton otthonában, ismét döcögött a játék.

Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Ten Hag irányítása alatt továbbra is változatlan a Manchester United formája, ami igencsak aggasztó. A holland sem nyugodhat meg, sok szurkoló szeretné az Old Traffordon kívül látni, és most, hogy Mourinho elérhető a piacon, az új vezetőség talán elgondolkozik a portugál klasszis reaktiválásán, aki nagyon szeretett Manchesterben dolgozni.

A hollandot számtalan kritika éri a taktika miatt, amiből sokszor nem sokat látni, illetve ha cserél is, azt nagyon későn teszi meg. A játékosokat sem tudja olyan szinten feltüzelni, mint tette azt például Sir Alex Ferguson, bár a skót esetében egy legendáról beszélünk. Nehéz átlátni azt, hogy Ten Haggal mennyit változhat a csapat teljesítménye, ráadásul az igazolásainak többsége nem jött be. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Legutóbb a Wolverhampton otthonában léptek pályára az angol bajnokságban, ami összesen 7 gólt hozott. Az United-től két gólt is elvettek les révén, de így is gólokkal kellett volna nyerniük, annyi helyzetet dolgoztak ki. Az 5. percben az Arsenallal szóba hozott Rashford szerezte meg a vezetést Hojlund lekészítését követően, a brit világsztár szépségdíjas találattal jelezte, hogy rendben van.

Drámai volt a vége

Az elmúlt napok botrányai után Rashford sokkal élesebben játszott, majd a 22. percben Hojlund is meglőtte a maga gólját. Mint az általában lenni szokott, az United a második félidőre más arcát mutatta, és nagyon érett a hazaiak szépítése. Casemiro véleményes büntetője után Sarabia 2-1-re módosította az állást, de pár perccel később a csereként beállt McTominay azonnal góllal válaszolt.

Az öröm nem tartott sokáig, a 85. percben és a hosszabbításban a Wolverhampton megint betalált, amiben Onana szintén benne volt. Az United új kapusa továbbra sem tűnik jó igazolásnak, főleg De Gea helyén. Amikor Neto azt hitte, a góljával legalább 1 pontot odahaza tarthatnak, a lefújás előtti pillanatokban jött Mainoo egy csodálatos szólóval és győztes góllal ünnepeltette magát.

A Manchester United még mindig csak 35 pontos, míg a Liverpool 51 ponttal vezeti a bajnokságot. Egyetlen reális céljuk lehet, valahogyan megcsípni a negyedik helyet, ahol jelenleg a Tottenham áll majdnem 10 pontos előnnyel. A West Ham United viszont már csak 1 pontra van tőlük azt követően, hogy 1-1-et játszottak a Bournemouth ellen.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.