Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,052 $

Milák edzője a párizsi olimpiáról: ha a hiányosságokat pótoljuk, akkor lehet esélye

Elmondása szerint az edzéseken is érezte, hogy állóképesség terén messze vannak még attól, ami Miláknak „az ideális szint”.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Milák Kristóf egy év kihagyás után az április elejei országos bajnokságon tért vissza a versenyzéshez, ahol teljesítményével nemcsak az úszást követő közvéleményt, hanem a szakmabelieket is meglepte. Ugyanakkor tény, hogy még sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy a párizsi olimpián meg tudja védeni a címét 200 méter pillangón. Például Selmeci Attila is úgy vélekedett, hogy az úszónak „sokkal komolyabb munkára van szüksége”, s az olimpiára „olyan állapotban kell kikerülnie, hogy csontra fel legyen készülve”.

Virth Balázs, Milák edzője pedig nemrégiben arról beszélt: kíváncsian várta, hogy mire képes versenyzője kilenc hónap kihagyás után. Mint mondta, ő arra számított, hogy 50 méteren jól fog úszni, 100-on közel lesz a legjobb idejéhez, míg 200-on el fog maradni jóval tőle – ami nagyjából be is jött az úszó-mesteredző szerint. Milák végül öt arannyal és egy ezüstéremmel zárta az ob-t: 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 és 200 pillangón elsőként csapott célba, míg 50 méter pillangón Szabó Szebasztián mögött második helyezést ért el. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

Virth emellett úgy látja, ahhoz képest, amire előzetesen a szakma számított, pozitívak az érzései, de ha Milákot magához viszonyítjuk, akkor egyelőre elmarad attól, ahol tavaly ilyenkor tartott: 2023-ban ugyanebben az időszakban 1:52:58-at úszott, most ettől elmaradt két másodperccel, ami a medencében négy méter, ez azért jelentős. A 24 éves úszóklasszis országos bajnokságon mutatott szereplését látva sokan már arról beszéltek, hogy megvédheti címét 200 méter pillangón a párizsi olimpián, azonban Virth szerint ehhez még sokat kell javulnia.

„A versenyen látszott, hogy Kristóf erősnek erős, gyorsnak gyors, de állóképességben ehhez még sokat hozzá kell tenni a hátralevő időben. Az edzéseken is éreztem, hogy állóképesség terén messze vagyunk még attól, ami neki az ideális szint. Ha a hiányosságokat pótoljuk, akkor lehet esélye, de azért nem ilyen egyszerű ez” – fogalmazott a Sportrádióban, amelyből a 24.hu szemlézett. A következő 6-8 hét pedig kulcsfontosságú lesz az állóképesség visszaépítése szempontjából. De ebben a cikkben arra is kitértünk, hogy Milák mégsem Ausztráliában készült a nagy visszatérésre, amit Virth is megerősített.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Mezőnek csapódott egy repülőgép Angliában

Egyelőre ismeretlenek a körülmények, de azt már tudni, hogy mezőre zuhant egy repülőgép az angliai Lincolnshire-ben.

Kiderült, hogyan spórolnak a pénzzel a fiatalok

Egy elemzésből kiderült, a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni, addig tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak.