Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Megszólalt a visszatérő Milák Kristóf erőnléti edzője

A szakember szerint bizakodóak az eredmények, az úszó erőnléte, izomzata jó állapotban van.

Fotó: MTI/Derencsényi István
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, a szárazföldi edzések után az uszodai vizes edzéseket is újrakezdte Milák Kristóf, aki kezdetben a Budapesti Honvédban gyakorolt. Ám később arról érkeztek hírek, hogy már a Duna Arénában készül a párizsi olimpiára, s elsősorban olyan időpontokban edz, amikor senki sincs a medencében.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vezetője korábban úgy nyilatkozott, „bizakodó Párizs kapcsán”. Mint mondta, a 23 éves olimpikon is ott lesz és „ünnepelni fogjuk”. „Ő a dobogó valamelyik fokán fog végezni, valószínűleg aranyérmet szerez majd” – tette hozzá, ám Kós Hubertet és Rasovszky Kristófot illetően is optimista. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Emellett úgy tudni, Milák egy külföldi edzőtábort is bevállalhatott az olimpiára való felkészülés érdekében. Egyes források szerint az úszó ott lesz a márciusi spanyolországi edzőtáborban, illetve az áprilisi országos bajnokságon, mivel nagyon komolyan gondolja a visszatérést. Az, hogy a belgrádi Eb-n megmutatja-e magát június közepén, még kérdéses.

Erőnléti edzője, a kenusként olimpiai bronzérmes Zala György pedig korábban magára hagyta, amikor a válogatott stábtagjaként elutazott a dohai világbajnokságra, de onnan hazatérve ismét Milákkal foglalkozik, mint ahogy azt immár negyedik hónapja teszi. A Borsnak azt mondta, igyekszik a lehető legjobb erőnléti állapotba hozni a nagy bajnokot, ám szerinte bizakodóak az eredmények.

„Ami Kristóf erőnlétét, izomzatát illeti, elmondhatom: jó állapotban van. Doha után beszélgettem vele, a korábban meghatározottak szerint vesz részt erősítő foglalkozásaimon” – nyilatkozta. Viszont arról mit sem tud, hogyan áll a tanítványa az úszóedzésekkel, ennek ellenére úgy véli, a párizsi olimpiai részvétel egyedül Milák Kristóftól függ.