Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,820 $

Milák Kristóf döntött a párizsi olimpiáról: visszatért a vízbe

A 23 éves olimpikon két hete titokban elkezdte az uszodai edzéseket klubjában, a Budapesti Honvédban.

Fotó: MTI/Derencsényi István
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az emberek jó ideje találgatták, hol van, mit csinál, edz-e Milák Kristóf, mint ahogy az is nagyon foglalkoztatott mindenkit, ott lesz-e az idei nyári olimpiai játékokon. Egyúttal felmerült a kérdés, ha ez utóbbira igen a válasz, vajon lesz-e olyan állapotban, hogy érmeket, elsősorban aranyat nyerjen Magyarországnak.

Néhány napja Gyulay Zsolt, a MOB elnöke azt mondta, „ami most folyik Kristóffal kapcsolatban, az biztosan nem használ a magyar sportnak. Van, aki ezt mondja, van, aki azt mondja, itt egyedül Milák Kristóf nem nyilatkozik. Remélhetőleg készül. Ez az ő dolga, élsportoló, neki kell eldöntenie, hogy készül vagy nem készül. Milák nagy bajnok, s mi mögötte állunk”. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

Most viszont a Mandiner megtudta, hogy a 23 éves olimpikon két hete titokban elkezdte az uszodai edzéseket klubjában, a Budapesti Honvédban, s általában olyan időpontokban (12 és 14 óra között) gyakorol, amikor senki sincs a medencében. A lap informátora szerint ezzel azt szeretné elérni, hogy maradjon körülötte a csend, s minél nyugodtabban, reflektorfényen kívül készülhessen az olimpiára.

A kvótája (100 és 200 méter pillangó) már megvan Párizsba, így magáért az olimpiai részvételért nem kell hajtania, ugyanakkor a formába lendülés miatt, a minél jobb időeredményekért igen. Mint ismert, a válogatott jelenleg Dubajban készül a február 2-án kezdődő dohai úszó-világbajnokságra, ennek a csapatnak pedig nem tagja Milák.

Ám az edzője, Virth Balázs az Egyesült Arab Emírségekben, majd Katarban lesz 18-ig, ezt követően fogja vezetni az úszó felkészülését, akire négy hónap kemény edzésmunka vár. Az SzPress Hírszolgálatnak pedig Zala György, Milák erőnléti edzője január elején arról beszélt, hogy a világklasszis úszónak nincs súlyfeleslege, de magas szintű erőnléti edzésekre szüksége van.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.