Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Wladár Sándor Milák Kristófról: ott lesz Párizsban és ünnepelni fogjuk

A MÚSZ vezetője optimistán tekint előre: szerint Milák ott lesz Párizsban és érmet szerez majd.

...svg content...Fotó: MTI/Derencsényi István
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

„Bizakodó vagyok Párizs kapcsán. Kós Hubert sok örömet fog szerezni Magyarországnak, Milák Kristóf ott lesz Párizsban és ünnepelni fogjuk. Ő a dobogó valamelyik fokán fog végezni, valószínűleg aranyérmet szerez majd és minden bizonnyal Rasovszky Kristóf is dobogóra fog állni” – mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vezetője a Mandinernek.

Elmondása szerint nagyon jólesett neki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az idei évértékelőjébe beleszőtte Rasovszky Kristóf vb-sikerét. Mint ismert, a miniszterelnök egészen pontosan azt mondta: „A beruházásokért folyó diplomáciai küzdelem leginkább a nyíltvízi úszóversenyekhez hasonlít, ahol úszás közben verekedni, de legalábbis lökdösődni kell”. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

Ezt követően hozzátette: „Ebben nem vagyunk rosszak, sőt: Rasovszky Kristóf éppen most nyerte el a világbajnoki címet 10 kilométeres távon. Bravó! Mi őt szeretnénk utánozni”. Ennek kapcsán pedig Wladár úgy fogalmazott: „Bevallom, simogatták a lelkemet, a szívemet ezek a mondatok”.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Milák Kristóf a szárazföldi edzések után az uszodai vizes edzéseket is újrakezdte, de általában olyan időpontokban gyakorol, amikor senki sincs a medencében. Emellett úgy tudni, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó azóta visszatért a válogatott sportolók centrumába, a Duna Arénába.

Korábban pedig interjút adott a Nemzeti Sportnak Szabó Álmos, a paralimpiai úszóválogatott vezetőedzője, aki Milák Kristóf edzőinek dohai távolléte alatt a versenyző kérésére segítette az edzésmunkáját. Ő többek között azt is elárulta: „Nem az én tisztem elmondani, hogy a Milák Kristóf hogy áll most, a felkészülését és az ehhez igazított edzésprogramot majd az edzőivel fogják valószínűleg összeállítani. Ugyanakkor, amit az elmúlt egy hétben láttam, azért az nagyon meggyőző volt”.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a nyugdíjasokat is magukra hagyta

A Fidesz főpolgármester-jelöltje éles kritikákkal illeti Karácsony Gergelyt, most épp az idősebb emberek kapcsán.