Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,93 Ft
Euró
393,56 Ft
Font
467,79 Ft
Bitcoin
64,201 $

Milák Kristóf mégsem Ausztráliában készült a nagy visszatérésre

Milák Kristóf edzője, Virth Balázs megerősítette, hogy a versenyző hazai környezetben készült a múlt heti országos bajnokságra.

...svg content...Fotó: Milák Kristóf az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A magyar úszósport egyik kiemelkedő alakja nagyjából egy év szünet után tért vissza a versenyzéshez az országos bajnokságon,  ahol rögtön remek teljesítménnyel jelezte, hogy riválisainak nagyon is számolnia kell vele a közelgő olimpián.

Virth Balázs, Milák edzője az M4 Sport műsorában cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint tanítványa Ausztráliában készült volna. Ehelyett a felkészülés az olimpiai bronzérmes kenus, Zala György irányításával, elsősorban tornatermi edzések formájában zajlott, amikor Milák épp nem a medencében tartózkodott. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

A Duna Arénában megrendezett országos bajnokságon Milák hat számban indult, és végül öt aranyérmet szerzett, csak 50 méter pillangón maradt alul, ahol Szabó Szebasztián végzett az első helyen.

Virth Balázs kiemelte, hogy bár Milák egyéni legjobbjait megközelítő időket úszott, az állóképesség terén még van hova fejlődnie, különösen a hosszabb távokon. A következő nagy kihívás a belgrádi Európa-bajnokság lesz júniusban, ahol Milák ugyanezekben a számokban fog indulni. Virth szerint ez az esemény lesz az első komoly teszt, ami megmutatja, hogy versenyzője mennyire áll készen a július végén kezdődő párizsi olimpiára.

„Erősnek erős, gyorsnak gyors, az állóképességet kell pótolni és arra a szintre felhozni, ahol tavaly ilyenkor tartott. A magyar bajnokságon ennyi felkészüléssel nyújtott teljesítményéből kiindulva abban reménykedünk, hogy elég lesz az idő az olimpiáig, az Európa-bajnokságon pedig már látni fogjuk, hogy hol tart”, mondta.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.

Botránnyal indult a párizsi olimpia

Marokkó 2-1-re legyőzte Argentínát a férfi labdarúgótorna nyitómérkőzésén, ám mindezt csak egy nagy csavar végén.