Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

A brazil válogatott is „drasztikus lépésekre” készül, ha Vinícius Júniort rasszista bántalmazás éri

A brazil szövetségi kapitány, Dorival elmondta, csapata készen áll „drámai akció” végrehajtására, amennyiben a fiatal játékost a válogatott mérkőzésein rasszista bekiabálásokkal próbálják megzavarni.

Madrid, 2023. május 9. Vinicius Junior, a Real Madrid játékosa, miután megszerezte a találkozó elsõ gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ, Real Madrid-Manchester City mérkõzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. május 9-én. MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A brazil válogatott szombaton Anglia ellen játszik barátságos mérkőzést a Wembleyben, ez lesz Dorival első mérkőzése velük, míg a második a madridi Bernabeuban Spanyolország ellen következik. A madridi meccset a két ország labdarúgó-szövetsége közösen szervezi, hogy felhívják a figyelmet a rasszizmus elleni küzdelem fontosságára, miután a több mint öt éve Madridba érkezett Viníciust többször is ilyen bekiabálásokkal támadták.

„Ki kell elemeznünk minden ilyen pillanat összes rendelkezésre álló információját, de készen kell állnunk, hátha drasztikus lépéseket kell tennünk legközelebb. Vinícius még egy kissrác. Most fogja befejezni az iskolát, szóval nem lehet kisebbségiként így bánni vele” – idézi Dorival interjúját a The Guardiannal az ESPN. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Vinícius klubja, a Real Madrid is panaszt tett nemrég spanyol ügyészeknél az állítólagos rasszista bántalmazás miatt, többek között a riválisok, a Barcelona és az Atletico Madrid, de az Inter Milan és a Napoli elleni mérkőzésen is volt rá példa. A 23 éves focista is jelezte, elfogadhatatlannak tartja, hogy a hatóságok nem tesznek semmit, a legutóbbi ilyen eset után pedig az UEFA-ra panaszkodott, amiért szerinte nem tesz eleget a rasszizmus ellen.

Dorival szigorúbb büntetéseket várna az ilyen esetek elkövetőire: „Sajnos mindenhol jelen van a világon, a tudatlanság megmaradt. A hatóságoknak szigorúbbnak kell lennie, főleg az, ami Vinícius ellen egy, rég átlépett egy vonalat. A spanyolok általában véve nagyon barátságos, tisztelettudó és mindenek előtt békés emberek, nem kéne hagyniuk, hogy ezt a képet pár rosszindulatú és hangos rajongó lerombolja” – mondta.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.