Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

UNICEF: több ezer gyermek halhatott meg a török-szíriai földrengésben

Fotó: Mentőalakulat tagjai túlélők után kutatnak egy összedőlt lakóház romjai között a dél-törökországi Hatay tartományban lévő Iskenderunban 2023. február 7-én. Előző nap hajnalban több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja az ötezret. Törökországban 4758 összedőlt épületből közel 8000 túlélőt mentettek ki. MTI/EPA/Refik Tekin
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A szervezet szóvivője hozzátette, pontos számmal nem tudnak szolgálni, de biztosra veszik, hogy rengeteg ártatlan gyermek van a halálos áldozatok között.

Korábban beszámoltunk róla, hogy halálos erejű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, amelynek következtében felbecsülhetetlen mértékű károk keletkeztek, az elhunytak száma pedig egyes értesülések szerint 4900-ra, más források szerint 5021-re tehető.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Most pedig az ENSZ gyermekjóléti szervezete, az UNICEF közölte, hogy több ezer gyermek veszthette életét a hétfői földrengés, valamint az azt követő utórengések miatt – derül ki az Al Jazeera beszámolójából.

James Elder, az UNICEF szóvivője egy genfi sajtótájékoztatón nyilatkozott az ügy kapcsán, hozzátéve, hogy jelenleg nem tudnak pontos számmal szolgálni, de biztosra veszik, hogy rengeteg ártatlan gyermek van a halálos áldozatok között.

Emellett attól tartanak, hogy nemcsak kiskorúak, hanem családok tucatjai rekedtek a romok alatt, s a helyszínen lévő mentőalakulatok folyamatosan azért dolgoznak, hogy minél több bajbajutottat mentsenek meg.