18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,812 $

További Hírek

A jelentésben kiemelték, ehhez még hozzáadódik azon gyerekek száma, akik a szárazföldön, a balkáni útvonalon keresztül vagy az ukrajnai háború következtében menekültek az országba.

Újabb lesújtó figyelmeztetés érkezett az UNICEF-től: a Száhel-övezet középső részén ugyanis az elmúlt 3 évben megkétszereződött a rászoruló gyermekek száma, így sürgős humanitárius segítségre van szükségük.

A szervezet szóvivője hozzátette, pontos számmal nem tudnak szolgálni, de biztosra veszik, hogy rengeteg ártatlan gyermek van a halálos áldozatok között.

A háború miatt az ukrán gyerekek mintegy kétharmada kényszerült elhagyni otthonát.

Egy friss tanulmány szerint minden tizedik gyermeket foglalkoztatnak valamilyen ágazatban, a szegénység miatt pedig csak nőni fog a számuk.

A sérült és lakhelyüket elhagyni kényszerülő kiskorúak száma is hatalmas a szervezet szerint.

Újabb lesújtó adatok érkeztek az orosz-ukrán háború kapcsán: az ukrán gyermekek kétharmada már elhagyta az országot.

Féloldali bénulást is kaphat az a jeruzsálemi kisgyermek, aki nem kapott időben gyermekbénulás elleni védőoltást, amely a szülők erre vonatkozó mulasztására enged következtetni.

Vajna Timi sem nézi tétlenül, ami jelenleg Ukrajnában zajlik, és emiatt nemrég pénzadománnyal segítette a gyerekeket az Unicefen keresztül.

Az ENSZ gyermekjogi szervezete két hónapon át havi rendszerességgel juttat el meghatározott összegű fizetséget, amelyben közel 194 ezer afganisztáni általános és középiskolai tanár fog részesülni.