Clouds
21 Budapest
Dollár
344,78 Ft
Euró
371,26 Ft
Font
432,33 Ft
Bitcoin
26,968 $

Egymilliárd emberre jelent veszélyt a kolera az UNICEF szerint

TÉMÁK:
#UNICEF
Harare, 2018. szeptember 19. Koleragyanús betegek a hararei Beatrice kórház udvarán 2018. szeptember 19-én. Emmerson Mnangagwa zimbabwei elnök rendkívüli állapotot rendelt el, miután a kolerában elhunytak száma az elmúlt két hétben 18-ról 31-re emelkedett, és több mint hatezren megbetegedtek. A betegség azt követõen ütötte fel a fejét a dél-afrikai országban, hogy Harare külvárosában több szennyvízelvezetõ megrongálódott, és a lakosok által használt kutak vize szennyezetté vált. (MTI/EPA/Aaron Ufumeli)
Külföld
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő
TÉMÁK

Az ENSZ Gyermekalapja felhívta a figyelmet arra, hogy egymilliárd embert veszélyeztet világszerte a kolera.

Előzmény:

 

Genfben tartott sajtótájékoztatót Jérome Pfaffmann Zambruni, az UNICEF sürgős közegészségügyi feladatokkal foglalkozó csoportvezetője, ahol arról beszélt, hogy a jelenlegi kolerajárvány megfékezéséhez sokkal nagyobb összefogásra lenne szükség a nemzetközi közösség részéről.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

Az ENSZ korábbi közlése szerint 640 millió dollárnyi forrásra lenne szükségük a kolera elleni védekezéshez, ez azonban még nem érkezett meg, így a helyzet tovább súlyosbodhat a jövőben, írja az MTI nyomán a Portfolio.

A WHO egy járványügyi tisztségviselője, Henry Gray elmondása szerint 43 országot érint jelenleg a járvány és különösen nehéz a védekezés ott, ahol nem lehet hozzáférni megfelelő, tiszta ivóvízhez.

Gray arról is beszélt, hogy az oltókampányok nem mennek simán, miután egyre több ország között kell szétoltani az erre szánt forrásokat, jelenleg nyolcmillió adag oltóanyag áll rendelkezésre a megrendelt 18 millió helyett, miközben több országból jelentettek kolerás megbetegedést, mint tavaly ilyenkor.