Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

Újonnan gyártott, Szu-57-es vadászbombázókat vett át az orosz légierő

Fotó: A Szuhoj orosz harci gépek ötödik generációs vadászbombázója, a Szu-57-es a MAKSZ 2021 moszkvai nemzetközi repüléstechnikai és űrhajózási kiállításon a Moszkva melletti Zsukovszkij katonai repülőterén 2021. július 20-án, a megnyitás napján. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az UAC kiemelte, hogy a következő szállítmány gyártása már folyamatban van, s a gépeket várhatóan a jövő évben szállítják le.

A repülőgépek gyártásával foglalkozó United Aircraft Corporation (UAC) vállalat közleményében az áll, miszerint újonnan gyártott, Szu-57-es típusú, ötödik generációs vadászbombázókat vett át az orosz légierő.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Kiemelték, hogy a következő Szu-57-es szállítmány gyártása már folyamatban van, s a gépeket várhatóan a jövő évben szállítják majd le az orosz légierő számára – derül ki a Portfolio beszámolójából.

A Szu-57-es (NATO-hívójel: Felon) Oroszország legmodernebb katonai repülőgépének számít, amely a PAK FA program eredménye, bár arról egyelőre nincs pontos szám, hány ilyen géppel rendelkezik az orosz légierő.

Az átadásról készült videófelvételen két új gép látható, ám ez valószínűleg nem a teljes állomány, hiszen a vadászbombázók rendszeresítése már 2020-ban elkezdődött.

A TASS korábbi beszámolója alapján négy éve tesztelték a vadászbombázókat Szíriában, majd két-három héttel a különleges hadművelet megkezdése után kezdték el bevetni őket, egyik legnagyobb erősségük pedig az, hogy „láthatatlanok” a radarok számára.