Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,02 Ft
Euró
393,85 Ft
Font
457,29 Ft
Bitcoin
66,124 $

További Hírek

A januári vulkánkitörés hatásai még hónapokig tarthatnak. Az elmúlt évtizedek leghevesebb gőzkibocsátása alaposan befűtött a bolygón, a tudósok azt is közölték, miért.

Habár a hétvégén érkezik egy lehűlés mely csapadékot is hoz magával, pár nap múlva berobban az igazi nyár, s akár 35 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

Ha minden igaz, a jövő héttől tényleg elkezdődik a felmelegedés, de a hajnali fagyokat biztosan nem ússzuk meg.

Végre áprilishoz méltó időjárás köszönt be szerdától.

A keddi zavartalan napsütés szerencsére nem csak egy napig tart: szerdán tovább melegszik az idő.

Kékestetőn havazni kezdett szerdán. A délutáni élő kameraképen az látszott, hogy egy kevés hó meg is maradt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanakkor azt is közölte, jövő héten ismét melegszik az idő, a hét második felében akár 20 Celsius-fok is lehet.

Az idén mért eddigi legsúlyosabb jégolvadás zajlik Grönlandon az északi-sarkvidéki hőmérséklet emelkedése nyomán: mindössze egyetlen nap alatt annyi jég olvadt el a szigeten, amennyi öt centiméter vízzel borítaná be egész Florida államot.

A frissen közzétett műholdfelvételek szerint a talajhőmérséklet legalább egy szibériai helyen már meghaladta a 48 Celsius-fokot.

Az Északi-sarkvidék 1971 és 2019 között háromszor gyorsabban melegedett, mint a bolygó egésze, nagyobb mértékben, mint korábban gondolták – figyelmeztetett egy friss tudományos jelentés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján már tényleg nem kell sokat várnunk az igazi tavaszi jó időre, s bár néhol előfordulhat majd csapadék, többnyire napsütéssel számolhatunk a hétvégére.