Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,253 $

Többen is ugyanarra a hibára panaszkodnak az új iPhone-oknál

Az Apple iPhone 15 Pro és Pro Max felhasználók közül többen is arra panaszkodnak, hogy az új készülékek túlságosan felforrósodnak használat vagy töltés közben.

Fotó: Unsplash
Mobil

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Portfolio a Bloomberg-re hivatkozva arról írt, az Apple online fórumain és a közösségi oldalakon számos panasz jelent meg, miszerint az új iPhone-ok hátoldala vagy oldala játék közben, illetve telefonhívás vagy FaceTime videochatelés közben érintésre forróvá válik. Egyes felhasználók szerint a probléma még szembetűnőbb, amikor a készüléket töltéshez csatlakoztatják.

Az elégedetlenebb vásárlók pedig a cég technikai támogatásának munkatársaihoz fordultak ennek ügyében. Mint kiderült, az ügyfeleknél egy régi támogatási cikkre hivatkoztak, amely arról szól, hogyan kell kezelni a túl melegnek vagy hidegnek érzett iPhone-t. A közlemény szerint a túlmelegedés intenzív alkalmazások használatakor, töltéskor vagy egy új készülék első alkalommal történő beállításakor fordulhat elő. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

Az, hogy a készülékek felmelegednek, nem nevezhető szokatlan jelenségnek, melyet a modern eszközök teljesítményét biztosító, felturbózott processzorok okoznak rendszerint. A kérdés ezúttal az, hogy a túlmelegedés túlmutat-e azon a határon, amit a fogyasztók elfogadhatónak tartanak. A portál megjegyezte, az iPhone 15 Pro és Pro Max új A17-es chipet tartalmaz, erősebb grafikus motorral. Ez a komponens, amely a játékteljesítmény javítását hivatott elősegíteni, hozzájárulhat a jelenséghez. A legújabb iPhone-modellek titániumkeretet is kaptak, ami változás a 2017 óta használt rozsdamentes acél kivitelhez képest.

Más is okozhatja a problémát

Hozzátették, a problémát az iPhone konfigurációja is okozhatja vagy súlyosbíthatja. Amikor a felhasználók új telefont kapnak, az összes alkalmazás, adat és fénykép újbóli letöltése az iCloudból hosszú és processzorigényes folyamat lehet. Egyes felhasználók szerint a problémát bizonyos, a háttérben futó alkalmazások, például az Instagram vagy az Uber appja is kiválthatják.

De olyan is voltak, akik videókkal bizonyították, amint hőmérővel ellenőrizték mobiljuk hőmérsékletét. „Az iPhone 15 Pro Max nagyon könnyen felmelegszik. Csak a közösségi médiát böngészem, és máris felforrósodik” – áll az egyik bejegyzésben. Míg más felhasználók arról írtak, a készülékük annyira felforrósodott, hogy a táskán keresztül is érezték, vagy pedig a mobil hívás közben kikapcsolt, s néhány percig várni kellett, mire újra be lehetett kapcsolni.

Ennek kapcsán fontos hozzátenni, az Apple készülékei időnként kikapcsolják magukat, ha túlmelegednek vagy túl sokáig éri őket a nap. Eközben más iPhone 15 Pro-tulajdonosok azt állították, hogy nem tapasztaltak ilyen jellegű problémát, vagy hogy a melegedés a korábbi modellekkel összehasonlítható szintű. Néhány felhasználó például úgy tapasztalta, az iPhone tokba helyezése megakadályozta, hogy a készüléket forrónak érezze.