Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,21 Ft
Euró
384,44 Ft
Font
451,25 Ft
Bitcoin
67,927 $

További Hírek

Ha bűnösnek találják, az őrmestert akár 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Az Oklahoma City-i büntetés-végrehajtási intézetének volt tisztjeit azzal vádolják, hogy legalább négy korábbi fogvatartottat válogatott módszerekkel kínoztak, amelyek a fizikai bántalmazástól kezdve a többszöri hangos zenehallgatásra kényszerítésig terjedtek - derül ki egy szövetségi per irataiból.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közleménye szerint november 8-tól ideiglenesen ismét szünetelni fog a látogatófogadás.

Az érintett orvos elmondta, hogy az egyetlen célja a súlyos megbetegedés és az elhalálozás megakadályozása, és büszke rá, hogy egyetlen elítélt sem vesztette életét koronavírus okozta megbetegedésben.

Az iráni börtönszolgálat vezetője sajnálatát fejezte ki, miután egy hackercsoport olyan videókat szivárogtatott ki a büntetés-végrehajtási intézet biztonsági kamerái felvételei közül, amelyek a fogvatartottak bántalmazását mutatják be Teherán hírhedt, Evin nevet viselő börtönében.

M. Richárdot a 2017. május 15-én, a fővárosi Dózsa György úton két halálos áldozatot követelő közúti balesetért három és fél év szabadságvesztésre ítélte a törvényszék, melyet a szombathelyi börtönben, szigorú fogvatartási körülmények között tölt jelenleg.

Letöltötte kiszabott büntetését K. András, akit 15 évvel ezelőtt ítéltek el, amiért megerőszakolta és felgyújtotta a 18 éves P. Henriettát. A Mukiként elhíresült férfi életfogytiglani börtönbüntetést kapott volna, ám fiatal kora miatt ez nem volt lehetséges, és a kiszabható maximumra ítélte.

A magyar büntetés-végrehajtási intézetek túltelítettségének megoldására férőhelybővítést rendelt el a kormány.

Tiltott eszközt találtak Weiszdorn Róbert cellájában, szigorú büntetést kapott a korábban mintarab móri mészáros.

A koronavírus terjedéséről napi szinten tájékozódhatunk a napi járványügyi jelentésekből, azonban nem biztos, hogy sokat hallunk a börtönök fertőzöttségéről.