Dollár
428,93 Ft
Euró
420,87 Ft
Font
476,73 Ft
Bitcoin
19,366 $

Két hétre sötétzárkába kerül a móri mészáros

Fotó: Unsplash/Emiliano Bar
not image

Kornis Vivien

2021. június 6. - 19:29

Tiltott eszközt találtak Weiszdorn Róbert cellájában, szigorú büntetést kapott a korábban mintarab móri mészáros.

A Blikk információi szerint a büntetés-végrehajtási intézet legszigorúbb szankcióját rendelték el a móri mészárosként is emlegetett Weiszdorn Róbert ellen, aki 14 éven keresztül mintaelítéltnek számított.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

A lap azt írja, hogy Weiszdorn cellájában, melyet egy másik rabbal oszt meg, egy mobiltelefont találtak az őrök elrejtve, melyről az elítélt rögtön bevallotta, hogy az övé a készülék. 

Weiszdornt a tiltott eszköz miatt 14 napra sötétzárkába küldik, ami a büntetés-végrehajtás egyik legszigorúbb, ha nem a legszigorúbb szankciója a kihágásokat, szabálysértéseket elkövető elítéltekkel szemben. 

A minimum 40 évre ítélt férfinek egyébként a Blikk szerint azért volt szüksége a mobiltelefonra, mert többet szeretett volna beszélni szeretteivel, mint amennyi hivatalosan megengedett, ugyanis a raboknak van a börtöntől kapott készülékük, de ezen korlátozva vannak a lehetőségeik. 

“Idáig tényleg semmi gond nem volt Róberttel, most pedig rövid tanulási időn belül kétszer is nagyot hibázott. Először a járvány miatti szigorú szabályok ellen lázadt fel, most pedig jött a tiltott telefon ügy. Az elsőért még csak szóbeli megrovást kapott, most azonban már nem úszta meg ennyivel. Biztos vagyok benne, hogy itt a rossz szériának vége szakad és újra mintarabként viselkedik majd a védencem” – árulta el dr. Lichy József, Weiszdorn ügyvédje a lap megkeresésére.

Weiszdorn számára a tanulás és a családja (vagyis szülei és gyermekei) jelentik az erőt a több évtizedes büntetése letöltéséhez. A zárkában, az ablak nélküli, szűk helyiségben nincsen televízió és telefonálni sem tud (legfeljebb ügyvédjével), egyetlen szórakozása pedig az olvasás lehet, de a könyvek terén sem válogathat: csak a Szentírást lapozhatja.