Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,31 Ft
Euró
393,26 Ft
Font
457,48 Ft
Bitcoin
66,775 $

Rabok készítik az ország legmodernebb börtönének zárkafelszereléseit

Megkezdték az 1500 fő befogadására alkalmas csengeri börtön zárkáiba készülő fém- és fa berendezési tárgyainak gyártását.

Fotó bv.gov.hu
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint arról a büntetés-végrehajtás honlapján beszámoltak, a csengeri lesz Magyarország legkorszerűbb börtöne, ahol az informatikai fejlesztések mellett a zárkafelszerelés is teljesen megújul. A Bv. sopronkőhidai vasipari üzemében és budapesti faipari műhelyében pedig már gőzerővel folynak a munkálatok.

Mint írták a fém berendezési tárgyakat – a zárkaszekrényeket leszámítva – Sopronkőhidán készítik el a rabok. „Május végéig mintegy 878 asztalt, 1575 ülőkét, 1554 ágyat és 1529 szekrényt gyártanak le” – közölték, hozzátéve, hogy a berendezés a korábbiaktól merőben eltérő kialakítású lesz. Soron kívül Berepedezett a Keleti pályaudvar utascentrumának üvegfödéme, körbe kellett keríteni

„A biztonsági szempontoknak megfelelően a fogvatartotti ágyak, szekrények, asztalok és székek mindegyike falra rögzíthető lesz. Kialakításuknál fő szempont volt, hogy vandálbiztosak legyenek, ne lehessen szétbontani őket, illetve ne legyenek alkalmasak tiltott tárgyak elrejtésére. Ezeken kívül az is fontos, hogy éles sarkok és élek ne legyenek a termékeken” – írták.

„A termékek korszerű festését a társaság – saját beruházásként 2022-ben átadott-porfestő üzemében végzik el, ahol 26 fő, a szabadságvesztését a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben töltő fogvatartott dolgozik” – fogalmaztak a közleményben.

Másfél hónap alatt csaknem 850 fabútort készítenek az elítéltek egy budapesti telephelyen. Mintegy 30-an dolgoznak a termékeken, amint elkészülnek, a szolgálati lakások berendezési tárgyai következnek – többek között mobil konyhát, ágyakat, polcokat, valamint kültéri padokat is gyártanak majd.

Szentkirályi Alexandra szerint a BKK-BKV csoport munkatársainak is járna országbérlet

Noha arról nem tett említést, hogy programja része lenne a téma, azt mondja, "nem helyes, hogy Budapest főpolgármestere nemtörődömség miatt elfeledkezne 15 ezer emberről".

Betiltaná az EU a TikTok új, „mérgező” szolgáltatását

Az Európai Unió szerint a TikTok új szolgáltatása olyan addiktív lehet, mint a cigaretták, ezért betiltanák, hacsak a cég nem garantálja, hogy nem jelent veszélyt a gyermekekre nézve.