Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,760 $

Magyarország legkorszerűbb, high-tech okosbörtöne épül Csengeren

Magyarország, sőt Közép-Európa legkorszerűbb börtöne épül Csengeren.

...svg content...Fotó: Depositphotos A kép illusztráció.
Technológia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A high-tech okosbörtönben videóanalizáló és helymeghatározó rendszer is működik majd – jelentette be Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán (BVOP) rendezett sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium pénteki beszámolója szerint.

Rétvári Bence – egyebek mellett – elmondta, hazánk a világ legbiztonságosabb országai közé tartozik, 2010 óta ötezerrel nőtt a fogvatartottak létszáma, miközben 280 ezerrel csökkent a bűncselekmények száma. – Több börtön bővítésre került, az új csengeri intézmény szintén fontos lépés annak érdekében, hogy a magyar emberek biztonságban érezzék magukat – hangsúlyozta az államtitkár hozzátéve, hogy a beruházás helyszínének kiválasztása nem véletlen. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei térségben a csengeri börtön mintegy hétszáz munkahelyet teremt majd, a toborzás megkezdődött. Soron kívül Folytatódik az F1-es Monacói Nagydíj, kövesd élőben

Az „okosbörtönöket” 2018 óta építik világszerte. A csengeri intézmény is ezek közé fog tartozni. A börtönben olyan technológiát telepítenek, amellyel a fogvatartottak helyzetét kontrollálni lehet, viselkedésüket pedig a mesterséges intelligencia segítségével elemzik – számolt be a Belügyminisztérium.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.