Dollár
399,89 Ft
Euró
406,67 Ft
Font
481,91 Ft
Bitcoin
23,591 $

Újabb jó hír érkezett a Pfizer oltóanyagáról

Két vizsgálat is kimutatta, hogy a vakcina több mint 95 százalékos hatékonysággal képes védelmet nyújtani az először Dél-Afrikában és az Egyesült Királyságban azonosított variánsok okozta súlyos megbetegedés ellen.

Egy új, kísérleti gyógyszer a vírus összes variánsát képes semlegesíteni

Egy új, kísérleti antitest-gyógyszer sikeresen semlegesítette a koronavírus eddig megjelent összes variánsát, ezzel pedig egy egészen új fejezet nyílhat a koronavírus elleni harcban.

Így változtak a magyar kórházi adatok az elmúlt egy hétben: folytatódik a kedvező tendencia

Az elmúlt hetek kórházi adataiból egyértelműen kirajzolódik, hogy enyhülni látszik a nyomás az egészségügyi ellátórendszeren, de még továbbra is sok magyar szorul kezelésre.

Nem tudják ellátni a betegeket Japánban, otthon halnak bele a fertőzésbe

Folyamatosan nőnek az esetszámok Japánban, Oszaka és Hjogó prefektúra egészségügyi rendszere pedig az összeomlás szélére sodródott.

A Pfizer és az AstraZeneca oltóanyagáról is jó hírek érkeztek

A brit variánssal szemben is hatékony védelmet nyújtanak a Pfizer és az AstraZeneca oltóanyagai egy új tanulmány szerint.

További Hírek

Merkely szerint a brit variáns keresztülhúzta a számításokat

A négy hazai orvosi egyetem még tavaly májusban, nem sokkal a koronavírus-járvány megjelenése után végzett egy nagyszabású, országos szűrővizsgálatot, amely most elmaradni látszik.

Négyszer több alapbetegséggel nem rendelkező hunyt el az elmúlt hónapban, mint korábban

A koronavírus járvány harmadik hullámában jelentősen megnövekedett az alapbetegség nélkül elhunytak száma.

WHO: elfogadhatatlanul lassú az európai oltási program

A WHO európai igazgatója szerint elfogadhatatlanul lassan halad az oltási kampány a kontinensen, míg az új esetek száma folyamatosan növekszik, ezzel pedig emelkedik az új variánsok megjelenésének kockázata.

Egy epidemiológus szerint biztosan új hullámot indít a brit variáns

Michael Osterholm epidemiológus szerint nem az a kérdés, hogy elindulhat-e egy újabb hullám az Egyesült Államokban a brit variáns miatt, inkább az, hogy mikor fog bekövetkezni.

Négylábú barátainkra is veszélyes lehet a koronavírus új variánsa

Elképzelhető, hogy a koronavírus új variánsa szívproblémákat okozhat négylábú barátainknál, a kutyáknál és macskáknál, figyelmeztettek a Buckinghamshire-i Állatkórház specialistái.

Szlávik: nagyon súlyos a helyzet, veszélyes a brit variáns

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője elmondta: akár 50 százalékkal is halálosabb lehet a brit variáns, mint a korábban fertőző törzs, és azt sem tartja kizártnak, hogy további szigorítások jönnek.

Fontos információk derültek ki a vakcinákról a különböző mutánsokat illetően

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) szakértői arról számoltak be, hogy a koronavírus-variánsok ellen sokkal nagyobb ad két dózisnyi vakcina, mint az egy, így már csak ezért is érdemes mindkét adagot beadni.

Szakértők szerint a brit mutáció egy újabb hullámot indíthat áprilisban

A koronavírus új, fertőzőbb változata, melyet először az Egyesült Királyságban észleltek, nagy valószínűséggel egy új hullámot indíthat majd tavasszal, drasztikusan megnövelve a fertőzöttek számát világszerte.

Új-Zélandon is a brit variáns okozta a legújabb kitörést

Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke rendkívül szigorú, ámde nagyon rövid lezárást rendelt el Aucklandre, miután hosszú idő után ismételten találtak koronavírus-fertőzötteket a városban.

A brit variáns felelhet a romló hazai járványügyi adatokért

Számos szakértő beszámolója szerint a magyar koronavírus-adatok terén tapasztalható stagnálás és romlás elsősorban a gyorsabban fertőző brit mutáció hazai terjedésére vezethető vissza