Dollár
429,48 Ft
Euró
415,31 Ft
Font
464,44 Ft
Bitcoin
19,423 $

Nem tudják ellátni a betegeket Japánban, otthon halnak bele a fertőzésbe

Fotó: Jusdevoyage/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021. április 26. - 08:58

Folyamatosan nőnek az esetszámok Japánban, Oszaka és Hjogó prefektúra egészségügyi rendszere pedig az összeomlás szélére sodródott.

Nem bír a hirtelen megugró esetszámokkal Oszaka prefektúra egészségügyi rendszere, több otthon kezelt Covid-19-beteg életét vesztette, mielőtt fogadni tudták volna őket a kórházakban. 

Soron kívül 17-en vesztették életüket egy étteremben kitört tűz miatt Északkelet-Kínában

Az oszakai tisztviselők szerdai közleménye szerint nyolc koronavírusos beteg halt meg március óta a saját otthonában – írja a Japan Times

A nyolc beteg közül ötöt otthon ápoltak, ketten arra vártak, hogy a fertőzöttek számára kijelölt szállodákba szállítsák őket, egy páciens számára pedig a hatóságok éppen kórházi ágyat kerestek. 

Nehezen találnak kórházi helyet a koronavírusos betegek Oszakában – a súlyos betegek számára fenntartott helyek gyakorlatilag megteltek, a könnyen és közepesen beteg Covid-19-páciensek ágyainak pedig több mint 85 százaléka foglalt.

A keddi adatok szerint nagyjából 8500 beteget otthon kezelnek és 2500 páciens számára keresnek helyet az egészségügyi intézményekben. Egy kórházi dolgozó szerint nem működik a prefektúra vezetésének feladatainak ellátása az emberek kórházba küldésére vonatkozóan. 

Növekszik azok száma, akik a koronavírus valamely variánsával fertőzöttek, és súlyosbodnak a tüneteik

– közölte egy tisztviselő. 

Hjogó prefektúra számára szintén nehézséget jelent a megfelelő egészségügyi ellátás biztosítása az újonnan megfertőződők számára, a régióban 1100 ember szerepel a várólistán. 

A japán Egészségügyi Minisztérium szakértői testülete szerint a koronavírus-variánsok a fertőzések mintegy 80 százalékáért felelősek Oszakában és Hjogóban, valamint rohamosan növekszik az esetek száma Tokióban is. Az országban a brit variáns dominál, eddig 1562 esetben erősítették meg a mutáció jelenlétét.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.