Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

A Pfizer és az AstraZeneca oltóanyagáról is jó hírek érkeztek

Debrecen, 2020. december 27. Kocsán Réka, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetének szakgyógyszerésze a koronavírus elleni oltóanyaggal az intézet oltópontján 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdõdött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsõként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát. MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Kornis Vivien

2021. április 23. - 21:22

A brit variánssal szemben is hatékony védelmet nyújtanak a Pfizer és az AstraZeneca oltóanyagai egy új tanulmány szerint.

Egy új tanulmány szerint az Oxford-AstraZeneca és a Pfizer-BioNTech első dózisa csaknem kétharmadával csökkenti a koronavírus-fertőzést esélyét a beoltottaknál – írja a The Guardian

Soron kívül Orbán Viktor: a Nyugat ma a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán

Az Oxfordi Egyetem és a brit Nemzeti Statisztikai Hivatal közös kutatása során 350 ezer ember december és április között az Egyesült Királyságban készült koronavírus tesztjeinek eredményeit vizsgálták. 

Az elemzés eredményei szerint a koronavírus elleni védőoltás első dózisa után 21 nappal az új fertőzések száma 65 százalékkal csökkent – 21 napra van szüksége az immunrendszernek ahhoz, hogy kialakítsa a védettséget a kórokozóval szemben. 

A pénteken közzétett tanulmány eredményei azért is különösen fontosak, mert egyértelműen bemutatják a vakcinák hatékonyságát a laboratóriumi körülményeken kívül a való világban a nagyobb fertőzőképességgel rendelkező kenti vagy brit variánssal szemben.