Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,392 $

Rendkívül motivált és határozott a Szoboszlai vezette magyar válogatott

Nagy Zsolt a 30-as évei elején jár, de ez egyúttal nagy lehetőséget is jelent számára, hogy pályafutása csúcsán lépjen pályára az Európa-bajnokságon.

...svg content...Fotó: Csoboth Kevin, Kleinheisler László, Loic Nego és Nagy Ádám (b-j) a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a telki edzőközpontban 2024. május 27-én. A válogatott megkezdte felkészülést a közelgő Európa-bajnokságra. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Többeknek ez lehet az utolsó Európa-bajnoksága a magyar csapatból, például Dibusznak, akiről még mindig nem tudni, második vagy első számú kapus lesz-e az Eb-n. Valószínűleg Rossi a nemrég hosszabbított Gulácsit teszi majd be a kapuba, ugyanakkor akkor sem lesz gond, ha Dibusznak be kell állnia, mert számos nagynevű külföldi csapatnak védhetne a képességei alapján.

Lang Ádám közben felépült, és Nagy Zsolt is bármikor bevethető, aki a válogatott 31 éves szélsője, és egyúttal a Puskás Akadémia játékosa. Egy újabb példa arra, nem kell külföldön játszani ahhoz, hogy valaki megkapja a bizalmat a válogatottban, ha olyan jó teljesítményt nyújt, mint például Nagy. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

„Egy hét pihenő után belevágtunk keményen a munkába, érezhetően van izomláz is, de ez a normális szerintem.” – idézte az MTI Nagy Zsoltot, aki azt mondta, örült, hogy a harmadik helyen fejezték be a bajnokságot, ahogyan annak is, hogy az idény során sikerült visszanyernie a sérülése előtti formáját.

Egy olyan játékosról beszélünk, aki védőként is bevethető, és lassan a 20. válogatottságára készül. Kedden 20 óra 45 perctől játszanak Dublinban az írek ellen, majd pár nappal később Debrecenben fogadják Izraelt, onnan pedig irány Németország az Európa-bajnokság miatt.

Nagy szerint a két összecsapás lehetőséget nyújt arra, hogy a csapat gyakorolja a taktikai elemeket, amelyeket az Európa-bajnokságon szeretne alkalmazni. A válogatott június 10-én utazik Németországba, aztán 15-én kezdenek Kölnben a svájciakkal, majd június 19-én következik a házigazda németek elleni meccs Stuttgartban, ahol június 23-án a skótokkal találkozik a válogatott.

Liner/MTI

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.