Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,91 Ft
Euró
395,73 Ft
Font
468,43 Ft
Bitcoin
66,016 $

Gulácsi Péter elárulta, miért hosszabbított szerződést a Lipcsével

Eldőlt, hol folytatja tovább a pályafutását a klasszis magyar kapus, akit Angliából is sokan kerestek.

...svg content...Fotó: EPA/MARTIN DIVISEK
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Gulácsi Péter 34 éves, ami egyúttal azt is jelenti, közelít a pályafutása utolsó felé, bár a kapusok esetében ez a kor még nem vészes. A több mint 190 centiméteres magas klasszis játékos soha nem játszott felnőttként magyar klubban, de az MTK-nál nevelkedett, ahol egy rövidebb időszakot követően a Liverpoolhoz került.

2013-ig volt Szoboszlai klubjának tagja, bár ezen időszak alatt javarészt kölcsönben szerepelt. Az angol ligákban védett, majd a Salzburg leigazolta, és 2015-ig erősítette a csapatot 65 mérkőzésen keresztül. Meggyőző volt a teljesítménye, így átkerülhetett a Bundesligában szereplő, szintén a Red Bull tulajdonában lévő Lipcséhez. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Lassan 10 év védi a Lipcse kapuját, ahol igazi otthonra lelt, de a legutóbbi súlyos sérülése miatt úgy tűnt, klubot válthat. Angliából is sokan érdeklődtek iránta, ám most bejelentette, 2026-ig marad a németeknél, ami azt jelenti, nem vált klubot. Hamarosan pedig azt is meg tudhatjuk, ő vagy Dibusz védi majd a magyar kaput a közelgő Európa-bajnokságon.

„Nagy vágyam volt a szerződéshosszabbítás. Nagyon különleges az út, amelyen az egyesülettel együtt 2015 óta járunk. Nagy sikereket is ünnepelhettem az RB Leipziggel, mint például a Német Kupa-győzelmeket és a szuperkupa-győzelmet, de a nehéz időkben is mindig éreztem a klub és az itteni emberek támogatását. A célom az, hogy a szurkolók támogatásával folytassuk közös sikertörténetünket.”

„Az előző szezonban is láthattuk, hogy milyen potenciál rejlik ebben a csapatban ezzel az edzői stábbal, és az egész klubban. Nagyon várom az új idényt.” – fogalmazott, kiemelve, hogy a családjával együtt nagyon jól érzik magukat Lipcsében, amely a második otthonukká vált. „Számomra a szerződéshosszabbítás nemcsak sportszakmai, hanem szívből jövő döntés is volt”

Liner/MTI