Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Szoboszlai a koszovói győzelem után: sok dolgon kell még javítanunk

Szoboszlai Dominik elismeri, sok olyan dolog van, amin még javítania kell a magyar válogatottnak, ugyanakkor a győzelem ismét a nevük mellé került.

Fotó: Szoboszlai Dominik a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Szoboszlai Dominik jó formában van, Törökország ellen az ő büntetőjével nyert a magyar válogatott, majd pár nappal később Koszovóval szemben is betalált. Nem lehetett kérdés, hogy kedd este is kezdeni fog a Puskás Arénában, aminek végtelenül örült a közönség, és nem egyszer róla kezdtek el énekelni a szurkolók.

Végül meglett a győzelem, viszont ez egy nehézkesebb mérkőzés volt, akárcsak a törökök elleni. Ugyanakkor pontosan erről szólnak ezek a barátságos találkozók, segítenek rávilágítani a hiányosságokra, a hibákra, és tétmeccsen általában jobban játszik a csapat, így bőven van okunk bizakodni az Európa-bajnokság előtt. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Szoboszlai egy pillanatig sem tagadja, voltak hibák, különösen az első félidőben. Szerinte pontosan ugyanazokat a hibákat követték el, amikről előzetesen beszéltek, miközben már 14 egymást követő olyan mérkőzésen vannak túl, amikor nem kaptak ki. Most viszont fejben ott tartanak, hogy nem veretlenek akarnak maradni, hanem mindig nyerni szeretnének.

„Pontosan azokat a hibákat követtük el az első félidőben, amelyekről előzetesen beszéltünk, hogy nem lenne szabad, de ebből is tanulunk. Ahogyan a második gólnál láthattuk, akár egy védő is befejezhet egy támadást épp egy középhátvéd passzából. Végre a Langi is használta az eszét védőként” – idézte Szoboszlait az MTI.

„Sok olyan dolog van még, amin javítanunk kell, de a csapat egyben van, egymásért is küzdünk és meccsről meccsre haladunk. Most már lassan ott tartunk, hogy nem veretlenek akarunk maradni, hanem folyamatosan győzni. Én legalábbis így állok hozzá, de szerintem a válogatott minden egyes játékosa így van ezzel.”

Liner/MTI