Vannak, akik szimplán csak a védettségi kártyák miatt oltatják be magukat

Fotó: Az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcinájával töltött fecskendő oltáshoz előkészítve Kovács Ildikó háziorvos hódmezővásárhelyi rendelőjében 2021. május 18-án. MTI/Rosta Tibor
not image

Takács Petra

2021.május.18 - 22:20

Közülük olyanok is lehetnek, akik pontosan emiatt a második oltást már nem akarják felvenni, mellyel hibát követnek el.

Magyarország hamarosan elérheti az 5 millió beoltottat, egyáltalán nem vagyunk már messze ettől, hiszen május 18. van, és átléptük a 4,7 milliót. A nagy kérdés, hogy mi lesz ezután, de a 6 millió beoltott elérése sem kizárt.

Szlávik János hétfőn úgy nyilatkozott, kicsit aggódik az ősz miatt, ha nem lesz elég beoltott a Földön, mert az újabb lezárásokhoz vezethet, köszönhetően azoknak, akik nem hajlandóak igent mondani a vakcinákra.

Emiatt sem dőlhetünk hátra, és Magyarországon is még több oltásra van szükség, ami az egyetlen ellenszer a vírus ellen. Lehetnek, akik szimplán a védettségi kártya megszerzése miatt oltatták be magukat, amit már az első oltás után megkapnak, így a másodikra nem mennek el.

„Ők azok, akik a kártyáért oltatják be magukat egyértelműen, és nem azért, hogy védettek legyenek.” – mondta Szlávik kedd reggel a Mokka vendégeként. „Mindenkinek tudnia kell, hogy az első oltás ad valamilyen védettséget, ami aránylag hamar meg fog szűnni.”

Újabb nagy Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra

„Ezt nem lehet a második oltás nélkül fokozni. A második oltás természetesen nagyobb védettséget ad, jóval hosszabb ideig. Nem elég, hogy ugye saját magát nem védi meg, de veszélyes is lehet, hiszen egy oltás után elég alacsony alakul ki, ami miatt egy bizonyos idő után meg lehet fertőződni, és aki megfertőződött, ilyen esetekben csak továbbadhatja a vírust.”