Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Újabb nagy Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra

Fotó: Egy fiatal (j) nézi az oltási igazolását édesanyjával, miután beoltották a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórház egyik oltópontján Békéscsabán 2021. május 17-én. MTI/Rosta Tibor
not image

Takács Petra

2021. május 18. - 10:48

Ez pedig lehetővé teszi azt, hogy még többen kapják meg az oltásukat azok közül is, akik kifejezetten erre a vakcinára várnak.

Noha minden oltás biztonság és hatékony, amiből ráadásul több is elérhető, választható Magyarországon, vannak akik egy bizonyos típushoz ragaszkodnak. Talán a Pfizerre várnak a legtöbben, és azok, akik emiatt regisztráltak, most ismét jó hírt kaptak.

A Portfolio a cikkében arról írt, hogy ma reggel egy több mint 330 ezer adagból álló Pfizer-BioNTech vakcinaszállítmány futott be Magyarországra. Már több mint húsz ilyen szállítmányról tudni a járvány kezdete óta, pontosan a huszonkettediknél járunk.

Ezzel a vállalat által az országba szállított oltóanyagok mennyisége elérte a 3,5 milliót. Az első szállítmány még tavaly decemberben érkezett meg, és azóta sokan vehették fel az oltásukat, többek között a 16-18 évesek.

Megérkeztek az új járványadatok: 64 új elhunyt, mindössze 382 új fertőzött

„A szállítmány megérkezett most is a szokott keddi napon, vagyis hamarosan várhatják az sms-eket azok a regisztráltak, akik még nem kaptak oltást.” – írja a Portfolio a cikkében, melyben részletezte, hogy eddig milyen ütemben érkeztek meg ezek a vakcinák Magyarországra.