Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,392 $

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely szerint háborúban állunk Oroszországgal

Szentkirály Alexandra nagyon szorít azért, hogy Karácsony Gergely elveszítse a helyét a budapesti városvezetésben.

...svg content...Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Már nincs jelöltje a Fidesznek vasárnapra Budapesten a főpolgármesteri kihívók között, mert Szentkirályi Alexandra úgy döntött, visszalép. Hangsúlyozta, ez a saját döntése volt, amiről azonban egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel. A kormány legutóbb a TV2-nek adott egy hosszabb interjút, és kitért arra is, mit gondol Szentkirályi döntéséről.

Karácsony esélyei lényegesen csökkentek a választásokon, a legújabb felmérések is ezt mutatják, noha nemrég még magabiztosan vezetett. Budapest vezetője élesen kritizálja Vitézy Dávidot, akire súlyos állításokat tett, majd mindeközben átragasztotta riválisa egyik budapesti plakátját, amit nem mindenki vett jó néven. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

„A baloldal nem képes a béke mellé állni. Ha rajtuk múlna, akkor pénzzel és fegyverrel is támogatnák a szomszédban dúló véres háborút.” – írta posztja első felében Szentkirályi, aki videóban is igyekszik felhívni az emberek figyelmét, többek között Karácsony kapcsán, akinek van oka aggódni a vasárnap miatt.

A volt kormányszóvivő azt mondja, Karácsony szerint háborúban állunk Oroszországgal, ami rendkívül súlyos és káros állítás. „Karácsony még tovább ment, szerinte háborúban állunk Oroszországgal. Nagyon felelőtlen szavak ezek a főpolgármester szájából, ugyanis ha Magyarország belesodródik egy háborúba, azzal Budapest kerül a legnagyobb veszélybe. Csak a béke, csak a Fidesz!”

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.