Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,83 Ft
Euró
398,17 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
65,694 $

Karácsony Gergely Vitézy Dávidról: Egy szavát se lehet elhinni, egy politikai szélhámos

Karácsony Gergely eddig is kételkedett Vitézy Dávidban, de most, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépett a javára, minden megváltozott.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Városházán 2024. június 7-én. Ezen a napon Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje visszalépett a jelöltségtől, és Vitézy Dávid támogatására kérte támogatóit. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Szentkirály Alexandra kiemelte, ő maga hozta meg a döntést a visszalépésről, arról semmilyen utasítást nem kapott. A Fidesz főpolgármester-jelöltje, akire emiatt már nem lehet szavazni vasárnap, annyit azonban elárult, természetesen előzetesen egyeztetett erről Orbán Viktorral.

A miniszterelnök a TV2-nek adott interjújában tért ki erre, és röviden kommentálta az eseményeket. A Fidesz már Vitézyt támogatja, ami miatt Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc is biztos abban, hogy a kormánypárt emberéről beszélünk. Vitézy Dávid ezt kategorikusan tagadja, és azt mondja, a Fidesszel sem fog koalíciót kötni, és továbbra sem beszélt velük, semmilyen tervről nincs szó. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

„Teljesen mindegy, hogy mit mond, egy szavát se lehet elhinni. Eddig kikérte magának, hogy a Fidesz jelöltje lenne, most elfogadja a támogatásukat.” – reagált Karácsony Gergely a Népszava kérdésére. Ami pedig a választási esélyeit illeti, nem kételkedik, és szerinte, ha sokan elmennek szavazni, akkor képes lehet megtartani az állását.

Karácsony győzelemre számít

„Nem kételkedem. Ha sokan elmennek szavazni, akkor nem engedjük Budapestet sem átverni, sem elfoglalni, és a városunk szabad, zöld és szolidáris város marad. Ez a helyzet izgalmasabbá teszi a főpolgármester-választást, de megoldott két problémát.”

Karácsonynak már olyan tervei is vannak, hogyan lesz a folytatás a Városházán, ha megnyeri a választásokat, amik igen szorosnak ígérkeznek, mert a legfrissebb kutatások szerint fej-fej mellett haladnak. „A következő években nem kell úgy csinálnom, mintha Vitézy az ellenzék része lenne. Másrészt az ellenzéki szavazatok maximálására is jó ez, mert nincs olyan ellenzéki szavazó ebben a városban, aki egy Fidesz-jelöltre szavazna.”

Karácsony Szentkirályi bejelentése előtt visszafogottan nyilatkozott Vitézyről, de már az erős jelzőket sem mellőzi. A Népszavának adott interjújában azt mondta a riválisáról, hogy egy politikai szélhámos, és reméli, nem kell majd együtt dolgoznia vele.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.